
Pakastimen sulattaminen ja puhdistaminen ei ole monelle mieluista puuhaa, mutta se kannattaa: säännöllinen huolto säästää sähköä ja pitää pakastimen sekä sen sisällön paremmassa kunnossa.
Pakastin tulisi sulattaa, kun sen seinämiin tai elintarvikkeiden pinnoille kertyy yli puolen senttimetrin paksuinen huurrekerros, Iltalehden julkaisemassa artikkelissa kerrotaan.
Jos pakastinta käytetään paljon ja se on täynnä tuotteita, huurretta voi kertyä jo puolessa vuodessa niin paljon, että sulattaminen on tarpeen.
Kotitalousasiantuntija Niina Silander Martoista suosittelee pakastimen sulattamista vähintään kerran vuodessa, ja joillekin jopa kahdesti vuodessa.
– Pakastimen aktiivikäyttäjille sulattaminen kaksi kertaa vuodessa voi olla oikein hyvä ratkaisu.

”Katso pakastinta”
Juuri nyt on mainio aika sulattaa ja pestä pakastin.
Jos huurretta on kertynyt runsaasti, pakastimen sulatus on ajankohtaista.
– Älä katso kalenteria, katso pakastinta, Silander antaa nyrkkisäännön pakastimen sulattamiseen.
Moni kerää kesän aikana marjoja, sieniä ja muita kasvukauden tuotteita pakastimeen, minkä vuoksi keväällä pakastin voi olla varsin tyhjä. Tämä tekee keväästä hyvän ajankohdan kunnostaa pakastin tulevaa kautta varten.
Kevään viileät yöt voi hyödyntää pesuoperaatiossa: pakastetut tuotteet voi aamulla viedä kylmälaukkuihin tai sanomalehdillä vuorattuihin laatikoihin ulos viileään.
Sen sijaan kesähelteillä pakastimen sulattaminen vaatii enemmän työtä ja huolellisuutta, jotta tuotteet eivät sula.
Lähde: IL