Kesäkurpitsa on nyt sesongissa ja siitä kannattaa nauttia – sekä hinnan, että maunkin puolesta.
Kesäkurpitsan säilytykseen ja käyttöön liittyy muutamia niksejä, joista kerromme seuraavaksi.
Kotimainen kesäkurpitsa on tällä hetkellä todella edullista ja sitä voidaan käyttää niin grillaukseen kuin leivontaankin.
Lue alapuolelta miten kesäkurpitsaa kannattaa säilyttää ja hyödyntää kotioloissa.
Tulisiko kesäkurpitsa säilyttää jääkaapissa ja vai huoneenlämmössä?
Kesäkurpitsaa myydään kaupoissa hevi-osastolla, mutta mitä sille tulisi tehdä kotona? Kesäkurpitsan säilytys on samankaltaista kuin kurkun säilytys. Jääkaappi on molemmille vihanneksille liian viileä paikka, sillä ne voivat paleltua ja muuttua tämän myötä huonoiksi.
Siksi kesäkurpitsa tuleekin säilyttää huoneenlämmössä, kuitenkin piilossa suoralta auringonvalolta. Huoneenlämmössä kesäkurpitsan säilyvyys on yleensä noin viikon.
Koko voi kertoa laadusta
Kesäkurpitsaa valitessa kannattaa tarkkailla sen kokoa. Liian suuri vihannes voi nimittäin olla jo parhaat päivänsä nähnyt yksilö.
Satokausikalenterin mukaan alle 500 grammaa painavat kesäkurpitsat ovat parhaimpia. Samaan aikaan kannattaa valita mahdollisimman tumman vihreitä ja kiinteitä yksilöitä. Liian suuret kesäkurpitsat voivat olla koostumukseltaan puisevia.
Nuori kesäkurpitsa kannattaa syödä kuorineen sen sisältämien kuitujen ja ravintoaineiden vuoksi.
Tiesitkö ettei kesäkurpitsaa kannata säilyttää jääkaapissa? Jaa tieto ystävillesi!