Yli viikon avoinna olleen kahvipaketin säilytyspaikka kannattaa valita tarkoin.

Huomena Suomessa keskusteltiin viime viikonloppuna hyvästä kahvista, kun studiossa nähtiin Pauligin päämaistaja Marja Touri sekä yrityksen tuotekehityspäällikkö Sampo Latvakangas, Makuja uutsioi.

Yhdeksi puheenaiheeksi nousi kahvin säilytystapa kotona. Suurin osa tietää, että kahvi tulisi säilyttää pimeässä ja kuivassa paikassa.

“Jääkaappi on todella hyvä säilytyspaikka”

Pitäisikö kahvia säilyttää huoneenlämmössä vai kylmässä, esimerkiksi jääkaapissa? Marja Tourin mukaan paketin säilytttäminen jääkaapissa on erittäin hyvä idea.

– Jääkaappi on tosi hyvä, pakastin myöskin. Etenkin jos kulutus on pienempää, niin jääkaappi on ihan todella hyvä säilytyspaikka, Marja kertoi Huomenta Suomessa.

Jos kahvipaketti on avattuna yli viikon niin se kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Kuva: pexels.com

Älä laita säilytyspurkkiin

Marja Touri muistuttaa ettei kahvia kannata missään nimessä säilyttää erillisessä purkissa.

– Jos on nätti säilytysrasia, niin nostaa sen paketin sinne. Ettei missään nimessä anna happihuuhtelua kahville.

Kahvin säilytysrasian tulisi olla ilmatiivis, jotta kahvin maku ja haju eivät pääse leviämään muualle – jääkaapissa säilytettäessä tämä on erityisen tärkeää, sillä et todennäköisesti halua syödä kahvin makuisia vihanneksia.

Lähde: Makuja