Somelääkäriksi tituleerattu Harvardin gastroenterologi Saurabh Sethi julkaisi videon, jossa hän kertoo miten kahvia juodaan oikeaoppisesti.

Sethin mukaan yksi yleinen virhe on lisätä kahvin sekaan sokeria, sillä se nostaa verensokeria.

Kahvin muista lisukkeista, kuten maidosta ja kermasta, ollaan myös varoiteltu Harvardin aivoasiantuntijan toimesta, sillä niiden lisääminen laskee kahvin piristävää vaikutusta.

Kuva: pexels.com

Luomukahvia

Toiseksi Sethin mukaan ihmisten tulisi valita tavallisen kahvin sijaan luomukahvia.

– Kahvi on yksi hyönteismyrkytetyimmistä viljelykasveista, eikä näitä myrkkyjä todella halua nauttia, Sethi toteaa videolla.

Plant Pathology -lehden julkaiseman selvityksen mukaan kahvia olisi mahdollista tuottaa kestävästi kemikaalien käyttämisen sijaan.

– Arvioiden mukaan tuhannen raakakahvikilon tuotanto Brasiliassa vaatii noin kymmenen kiloa torjunta-aineita, Plant Pathology -lehden julkaisemassa selvityksessä kerrotaan.

Muun muassa biologinen torjunta bakteerien, sienten ja hyönteisten avulla olisi mahdollista ja se voisi tehdä koko alasta kestävämmän.

– Perinteisten torjunta-aineiden “tehdään kuten ennenkin” -ajattelutapa ei ole enää järkevä vaihtoehto kahvinviljelyssä, selvityksessä todetaan.

Kuva: pxhere.com

Saatko vatsavaivoja? Kokeile tätä

Kolmantena mokana Sethi kertoo liian vaalean kahvin juomisen, mikäli juojalla on esimerkiksi närästystä. Sethin mukaan tällaisissa tilanteissa kannattaa kokeilla tummapaahtoa.

– Tämä voi yllättää, mutta tummapaahdossa on vähemmän kofeiinia ja se on lempeämpää vatsalle, Sethi toteaa.

Suomalaiset suosivat perinteisesti vaaleapaahtoisempia kahveja, joten ongelma koskettaa erityisesti meitä.

 Tiesitkö sinä näitä kahviin liittyviä asioita? Jaa uutinen ystävillesi!