Selleri on poikkeuksellisen ravitseva vihannes, jolla on useita terveysvaikutuksia.

Vaikka sellerin maku ei ole kaikkien ihmisten mieleen niin kyseistä vihannesta kannattaisi silti popsia vähintään kerran viikossa. Selleritikut voi saada maistumaan paremmalta esimerkiksi dippaamalla ne sipseille tarkoitettuun dippikastikkeeseen.

Kuva: Flickr.com

Listasimme alapuolelle muutamia syitä, joiden vuoksi juuri sinun kannattaisi syödä selleriä:

  1. Hyvä ravintosisältö: Selleri sisältää todella vähän kaloreita, mutta se sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-, K- ja C-vitamiineja sekä kaliumia ja foolihappoa.
  2. Tulehdusta ehkäisevä: Selleri sisältää antioksidantteja, kuten flavonoideja ja polyaketyylejä, jotka voivat auttaa torjumaan kehossa olevia tulehduksia ja vähentämään tulehdussairauksien riskiä.
  3. Verenpaineen hallinta: Selleri voi auttaa alentamaan verenpainetta sen sisältämien ftalaattiyhdisteiden ja kaliumin ansiosta. Nämä yhdisteet edistävät verenkiertoa ja verisuonten terveyttä.
  4. Erinomainen kuitulähde: Selleri sisältää runsaasti kuitua, mikä on tärkeää ruoansulatukselle ja suoliston terveydelle. Kuitu auttaa myös pitämään kylläisyyden tunteen pidempään, mikä voi auttaa painonhallinnassa.
  5. Sydänterveys: Selleri voi auttaa alentamaan kolesterolia ja estämään sydän- ja verisuonitautien kehittymistä sen sisältämien fytonutrienttien, kuten phthalidien ja flavonoidien, ansiosta.
  6. Nesteyttävä vaikutus: Selleri koostuu suurelta osin vedestä, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon nestetasapainon ylläpitämiseksi.
  7. Vastustuskyvyn tuki: Selleri sisältää C-vitamiinia, joka on tärkeä vitamiini immuunijärjestelmän toiminnalle ja taistelulle infektioita vastaan.

On kuitenkin tärkeää huomata, että kaikki nämä terveysvaikutukset perustuvat kohtuulliseen ja monipuoliseen ruokavalioon, joka sisältää erilaisia ravinteita ja vihanneksia. Lisäksi yksilölliset terveydentilat voivat vaikuttaa siihen, miten selleri vaikuttaa kehoon.