Löytyykö kotoasi kananmunaleikkuri, jota tulee käytettyä vain harvoissa tilanteissa kananmunien viipalointiin? Jos vastasit mielessäsi kyllä niin ei hätää, sillä keksimme kananmunaleikkurille monia muita käyttötapoja.

Kananmunaleikkuri voi monien mielestä olla turhake, sillä “miksei munia voi leikata esimerkiksi veitsellä?”

Kuva: Pexels.com

Leikkuri on yksinkertainen mutta monikäyttöinen keittiöväline, jota voi käyttää moneen muuhunkin kuin kananmunien siivuttamiseen.

  1. Pehmeät hedelmät: Leikkuria voi käyttää myös viipaloimaan pehmeitä hedelmiä, kuten esimerkiksi mansikoita, banaania tai kiivejä.
  2. Pehmeiden juustojen viipalointi: Mozzarella ja muut pehmeät juustot voidaan viipaloida kauniisti ja tasaisesti kananmunaleikkurilla, jolloin saat siistit juustoviipaleet esimerkiksi pizzaan tai salaattiin.
  3. Oliivien tai viinirypäleiden puolittaminen: Kananmunaleikkurilla voi helposti viipaloida pieniä pyöreitä hedelmiä tai vihanneksia, kuten oliiveja tai viinirypäleitä.
  4. Keitetyt perunat: Pienet, keitetyt perunat voidaan viipaloida kananmunaleikkurilla, jolloin saat tasaisia siivuja esimerkiksi perunasalaattiin.
  5. Yrtit ja vihannekset: Voit käyttää kananmunaleikkuria nopeaan yrttien tai vihreiden lehtien silppuamiseen, jos yrtit ovat riittävän pehmeitä, kuten korianteri tai basilika.
  6. Marjojen pilkkominen: Marjojen, kuten mansikoiden, siivuttaminen onnistuu myös kätevästi kananmunaleikkurilla. Voit helposti luoda tasaisia mansikkasiivuja jälkiruokiin, kakkuihin tai hedelmäsalaatteihin. Näin marjojen pilkkominen nopeutuu ja saat kauniita koristeita annoksiisi.
  7. Sienten viipalointi: Pienet sienet, kuten herkkusienet tai kantarellit, voidaan viipaloida kananmunaleikkurilla nopeasti ja siististi. Tämä helpottaa ruoanlaittoa, kun haluat lisätä sieniä esimerkiksi pastoihin, pizzoihin tai keittoihin. Tasainen viipalointi myös takaa, että sienet kypsyvät tasaisesti.

Tiesitkö, että kananmunaleikkurista on näin moneksi? Jaa vinkit ystävillesi!