On muutamia syitä miksi olut tulisi kaataa lasiin.
Olut kaadetaan lasiin useista syistä, jotka voivat vaihdella oluen tyylin ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Kokosimme tähän artikkeliin tärkeimmät syyt sille miksi oluen kaataminen lasiin on järkevää. Saat muun muassa paremman makunautinnon ja vatsasi kiittää, kun ylimääräiset hiilihapot jäävät vatsalaukun sijasta lasiin.
Aromien vapautuminen: Olut sisältää useita erilaisia aromeja. Kaatamalla oluen lasiin, erityisesti oikean tyyppiseen lasiin, voi auttaa vapauttamaan näitä aromiyhdisteitä paremmin. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden nauttia oluen hienostuneista tuoksuista ennen ensimmäistä siemailua.
Estetiikka: Oikean muotoisessa olutlasissa voi olla kaunis ulkonäkö ja se voi auttaa korostamaan oluen väriä ja vaahtoa. Kaatamalla oluen lasiin voit arvostaa sen ulkonäköä ennen sen juomista.
Vaahto: Oikein kaadettu olut luo kauniin, tiiviin vaahtokerroksen, joka voi parantaa juoman makua ja suutuntumaa. Lisäksi vaahto voi toimia eräänlaisena “suojakerroksena”, joka suojaa oluen aromaattisia yhdisteitä ja estää liiallista hiilihappojen poistumista.
Hiilidioksidin vapautuminen: Oluen kaataminen lasiin vapauttaa hiilidioksidia ja tämän seurauksena säästyt ikävältä turvotukselta.
Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi saavat oluesta parhaat puolet esiin.