Kotimainen fenkoli on nyt sesongissa ja sen erityistä makua kannattaa hyödyntää niin salaateissa kuin sellaisenaankin.

Salaattifenkolissa eli lyhyemmin fenkolissa on aromaattinen, anista muistuttava maku. Kypsennettäessä maku pehmenee. Valitse pyöreähkö fenkoli, jonka varret ovat vihreät. Vältä nahistuneita ja kurttuisia yksilöitä. Hieman nuupahtaneen pintakuoren voi kuitenkin raapia pois. Suuremmissa yksilöissä on miedompi maku, Satokauden sivustolla kerrotaan.

Yhdistä sitruuna ja fenkoli

Salaatti sitruunalla ja fenkolilla:

Ainekset: Ohueksi viipaloitua fenkolia, rucolaa, sitruunan mehua ja kuorta, oliiviöljyä, suolaa, pippuria, parmesaania.

Valmistus: Sekoita fenkoliviipaleet ja rucola kulhossa. Sekoita erillisessä kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. Ripottele päälle parmesaanilastuja ja sitruunankuorta.

    Paistettua kalaa sitruunalla ja fenkolilla:

    Ainekset: Valkoista kalaa (kuten ahven tai kuha), fenkoliviipaleita, sitruunan mehua ja kuorta, valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa, pippuria, tuoretta tilliä.

    Valmistus: Kuumenna oliiviöljy pannulla, lisää fenkoliviipaleet ja valkosipuli, paista kunnes fenkoli on pehmeää. Lisää kala pannulle, mausta suolalla ja pippurilla, purista päälle sitruunamehua. Paista kala kypsäksi ja ripottele päälle tuoretta tilliä ja sitruunankuorta.

      Nämä ainesosat tuovat raikkautta ja monipuolisuutta ruokapöytään, olipa kyseessä sitten arki-illallinen tai juhlavampi ateria.