– Jos haluat takuuvarmasti onnistunutta ja mehevää grillattua broileria, valmista se tällä ohjeella, Maikkarin Makuja hehkuttaa.

Broileri on yleinen grilliherkku ja mtvuutiset jakoi vinkit sen grillaamiseen täydelliseksi. Tärkeintä on oikea ruhonosa sekä esikypsennys, lihayhtiö HK:n grillikokit muistuttavat. Parhaimman lopputuloksen saat, kun grillaat esikypsennettyjä broilerin koipireisiä.

Broilerin koipireisiä ei välttämättä kannata laittaa raakoina grilliin, sillä riskinä on palaminen ja suoranainen liekkimeri.

– Kanan rasva syttyy ihan älyttömän herkästi tuleen, vaikka grillissä olisi vain mieto hiillos, HK:n grillikokit kertovat MTVuutisille.

Kuva: Flickr.com

Hauduta mausteisessa liemessä ennen grillausta

Broileri kannattaa HK:n grillikokkien mukaan hauduttaa kypsäksi ennen grillausta.

– Jos olet vaikka mökille lähdössä, voit edellisenä päivänä  jo esivalmistella broilerin hauduttamalla sen mausteliemessä kypsäksi. Liemessä voi olla ihan perus kanalientä, yrttejä, mausteita – ihan mitä vain mieleen juolahtaa. Hauduta kypsäksi, jäähdytä ja ota mukaan, HK:n grillikokit kertovat.

Grillatessa haudutettuihin koipireisiin paistetaan vain kaunis pintaväri ja saadaan samalla toivottua savun makua. Kun pinta on haluamasi värinen, voit siirtää koivet yläritilälle keräämään savun makua ja pysymään lämpiminä.

– Ei oikein voi epäonnistua. Kunhan suolaan ei laita liikaa sinne mausteliemeen, HK:n grillikokit toteavat.

Lähde: MTVuutiset / Makuja