Näitä periaatteita noudattamalla saat parhaimman makuista grillimakkaraa.

Grillimakkara kuuluu mansikoiden ja varhaisperunoiden tapaan suomalaisten kesäherkkuihin.

Grillimakkara on edelleen suosituin grillituote ja Suomessa grillimakkaroita myydään 6,2 miljoonan kilon edestä. Keskimäärin jokainen aikuinen syö siis 1,5 kiloa makkaraa kesän aikana.

Makkaran grillaaminen ei ole rakettitiedettä, mutta on olemassa muutama oleellinen valmistusvinkki, jotka voivat vaikuttaa lopputulokseen.

Ei suoraan grilliin jääkaapista!

Grillimakkaroita saa tänä päivänä jokaiseen makuun. Eräs sääntö pätee kuitenkin kaikkien makkaroiden valmistuksessa.

– Makkaraa ei kannata laittaa grilliin suoraan jääkaapista. Makkaran ja lihan grillaamiseen pätee sama sääntö: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta, Lihatiedotuksesta neuvottiin kesällä 2022.

Kuva: Flickr.com

Kannattaako laittaa viiltoja vai ei?

HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvalin totesi MTV Uutisille ettei viiltoja tarvitse tehdä.

– Makkara “räjähtää” joka tapauksessa siellä grillissä. Ei niillä viilloilla ole mitään väliä, Rouvali kommentoi MTV Uutisille vuonna 2020.

Viilloilla voi kutienkin erottaa eri makkaralaadut toisistaan. Jos joukossa on vaikkapa tulisia makkaroita, niin ne voi erottaa kätevästi muista erilaisilla viilloilla.

Lähde: MTV Uutiset