Kukapa ei haluaisi nauttia talvella myös ripauksesta kesän makua? Itse pakastetut mansikat sopivat tähän tarkoitukseen täydellisesti.

Pakastukseen sopivan mansikkalajikkeen valinnassa on tärkeää ottaa huomioon marjan maku, rakenne ja kyky säilyttää edellämainitut pakastamisen jälkeen.

Kuva: pxhere.com

Polka on ehdoton ykkönen pakastamista varten

Polka: Tämä on yksi suosituimmista lajikkeista Suomessa. Polka-mansikat ovat makeita ja aromikkaita, ja ne säilyttävät hyvin makunsa ja rakenteensa pakastamisen jälkeen.

    Muita mansikoita, jotka ovat hyviä pakastamista varten

    Honeoye: Honeoye on varhainen lajike, joka tuottaa suuria ja kiinteitä marjoja. Sen marjat kestävät hyvin pakastamista ja säilyttävät makeutensa ja kirpeytensä.

    Senga Sengana: Tämä on perinteinen lajike, joka on tunnettu erityisesti pakastamiseen soveltuvuudestaan. Sen marjat ovat tummia, makeita ja aromikkaita, ja ne säilyttävät hyvin makunsa ja värinsä pakastettuna.

    Bounty: Bounty-lajikkeen mansikat ovat suuria ja makeita. Ne kestävät hyvin pakastamista ja sopivat erityisesti hillojen ja soseiden valmistukseen pakastamisen jälkeen.

    Jonsok: Jonsok on skandinaavinen lajike, joka tuottaa keskikokoisia ja erittäin maukkaita marjoja. Se soveltuu hyvin pakastamiseen, sillä sen marjat säilyttävät hyvin makunsa ja rakenteensa.

      Pakastettaessa mansikoita kannattaa huomioida seuraavat vinkit:

      • Puhdistus ja kuivaus: Pese mansikat huolellisesti ja anna niiden kuivua kunnolla ennen pakastamista.
      • Esijäädytys:’ Voit levittää mansikat esimerkiksi leivinpaperin päälle pellille ja esijäähdyttää ne pakastimessa ennen kuin siirrät ne pakastepusseihin tai -rasioihin. Näin ne eivät tartu toisiinsa ja on helppo ottaa käyttöön tarvittava määrä.
      • Sokeri: Marjat säilyvät paremmin makunsa ja vitamiininsa, jos ne sokeroi ennen pakastamista.

      Valitsemalla oikean lajikkeen ja pakastamalla mansikat huolellisesti voit nauttia niiden mausta pitkälle talveen.

      Jaa vinkit ystävillesi!