Nokkosta kannattaa hyödyntää keiton lisäksi myös leivonnassa.

Luonnon oma supervihannes – nokkonen. Nokkos-fetakierteet maistuvat herkullisilta ja niitä on kiva tarjoilla kevään ja alkukesän pirskeissä, Satokausi.fi -sivustolla kerrotaan.

Ryöpätyt nokkoset voi säilöä pakastamalla ne pakastepusseihin. Voit tämän jälkeen hyödyntää pakastettuja nokkosia helposti ruoanlaitossa.

Säästä keitinvesi lannoitteeksi!

Nokkosvesi on erinomainen, luonnonmukainen lannoite, joka sopii monille kasveille. Nokkoset sisältävät runsaasti ravinteita, kuten typpeä, kaliumia ja kalsiumia, jotka edistävät kasvien kasvua ja terveyttä.

Kuva: Flickr.com

Nokkos-fetakierteet

12 kpl
Valmistusaika: 60 min

Taikina:

  • 100 g rahkaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 150 g vehnäjauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • ½ tl suolaa

Täyte:

  • 150 g nokkosenlehtiä ryöpättynä ja hienonnettuna 
  • 150 g fetaa
  • 1 kananmuna 
  • 1 tl valkosipulijauhetta 
  • ripaus suolaa 
  • ripaus mustapippuria 

Voiteluun: 

  • 1 kananmuna

Valmistusohjeet:

  1. Valmista taikina. Mittaa kulhoon rahka ja pehmeä voi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikinaksi, muotoile palloksi ja kääri kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi. 
  2. Valmista täyte. Ryöppää nokkosenlehdet: lisää ne 30 sekunniksi kiehuvaan veteen, siivilöi keitinvesi ja huuhtele nokkoset kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi pois ja hienonna pieneksi silpuksi, siirrä kulhoon. Murusta joukkoon feta ja lisää muut täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi. 
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen ohut levy. Levitä päälle reippaasti nokkostäytettä ja kääri tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta. Leikkaa rulla 12 samanlevyiseen palaan ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele kierteet kananmunalla ja paista uunissa noin 20–25 minuuttia. 

Resepti poimittu osoitteesta satokausi.fi