Homeinen leipä – voiko sitä syödä, jos leikkaa homehtuneen kohdan pois? Vai voiko muita jäljellä olevia leipäviipaleita syödä, jos vain yksi oli homeessa.

Suomalaiset ovat leivän suurkuluttajia ja erilaisia leipiä löytyy pilvin pimein – tämän vuoksi onkin todennäköistä, että jokainen löytää leipäosastolta jotain itselleen mieluisaa.

Kuva: pxhere.com

Leipää ei tulisi laittaa jääkaappiin

Leipää päätyy todella monella suomalaisella valitettavasti myös roskiin. Leipää tulisikin ostaa vain sen verran mitä lähipäivien aikana syö.

– Leipää kannattaa ostaa sillä tavalla, että se ei päätyisi roskikseen. Leipä säilyy parhaiten vatsassa. Se kannattaa siis syödä tuoreena ja vasta sen jälkeen ostaa seuraava leipä kotiin, Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensosen toteaa MTV:lle.

Kaikille käy kuitenkin joskus ikävästi ja leipä pääsee homehtumaan. Leivän pilaantumisen yleisin syy on liian pitkä säilytys sekä väärä säilytystapa. Kaisa Mensonen kertoo leivän säilyvän parhaiten huoneenlämmössä sen omassa pussissa.

– Jääkaappiin ei pidä leipää laittaa. Se on virhearvio, sillä jääkaapissa leipä nimenomaan kuivuu. Säilytä leipä huoneenlämmössä mahdollisimman kuivassa paikassa pussi suljettuna.

Saako leipää syödä jos homehtuneen kohdan leikkaa pois?

Mensosen mukaan leipien koskettelu paljain käsin lisää homehtumisen riskiä. Leipiä kannattaa siis kosketella mahdollisimman vähän ennen käyttöä.

Jo yksi homeinen leipä on liikaa.

– Koko pussillinen on heitettävä pois. En suosittele syömään, Mensonen toteaa.

Mitä jos leikkaa homeisen kohdan pois?

– Se ei auta, että leikkaat osan homeesta pois. Homerihmastoja ei silmällä näe. Leipä voi oikeasti olla pahemmin homeessa kuin miltä se näyttää ulospäin, Mensonen painottaa.

Lähde: MTV / Makuja