Sitruunasta on hyötyä monessa tilanteessa – myös ruoanlaiton ulkopuolisissa askareissa.

Tiesitkö, että sitruunat kannattaa laittaa vedenkeittimeen kiehautettavaksi. Taustalla piilevä syy on nerokas.

Jos omistat vedenkeittimen niin saatat tietää, että se kerää ajan kuluessa kalkkia ja likaa itseensä.

Sitruuna
Kuva: Wikipedia Commons

Bakteereja ja likaa

Vedenkeittimen sisälle muodostuu ajan kuluessa kalkkia, joka on peräisin hanavedestä. Vedenkeitin tulisi puhdistaa aina siinä vaiheessa, kun se näyttää likaiselta tai keitetyn veden maku on muuttunut.

Likainen vedenkeitin voi pahimmillaan olla myös terveysriski, sillä bakteerit ja homeet viihtyvät kostean kalkkisella pinnalla.

Likainen keitin myös kuluttaa enemmän sähköä ja toimii puhdasta hitaammin.

Sitruunasta apua

Vedenkeittimen puhdistaminen voi kuulostaa työläältä prosessilta, mutta sitä se ei itse asiassa ole. Tarvitset nimittäin vain sitruunan.

Ruotsalainen Expressen vinkkasi, että vedenkeittimen kalkkikertymistä pääsee eroon sitruunaviipaleiden avulla.

Kiehauta sitruunaviipaleet vedenkeittimessä veden kera ja anna niiden hautua sen sisällä noin tunnin ajan. Tyhjennä tämän jälkeen vedenkeitin keittämällä kertaalleen uusiksi pelkällä vedellä täytettynä.

Tuon jälkeen keittimen pitäisi olla puhdas – lisäksi sen pitäisi tuoksua raikkaalta!

Jaa vinkki ystävillesi!