Paperipussi voi auttaa karkottamaan ampiaiset piha-alueelta.

Ampiaisten pelottaminen paperipussin avulla perustuu ajatukseen, että ampiaiset ovat alueellisia hyönteisiä ja välttelevät toisten ampiaispesien läheisyyttä. Tästä niksistä on uutisoitu muun muassa ruotsalaisessa Leva & Bo -lehdessä.

Paperipussin saa helposti muistuttamaan ampiaispesää, jonka seurauksena ampiaiset voivat pitää aluetta varattuna. Tämän ansiosta ne vaihtavat maisemaa, eivätkä jää pörräämään terassillesi.

Kuva: Flickr.com

Ohjeet paperipussin käyttöön:

  1. Valitse sopiva paperipussi:
    • Valitse ruskea paperipussi, joka on kooltaan tarpeeksi suuri muistuttamaan ampiaispesää. Voit käyttää esimerkiksi ruskeaa kaupasta saatavaa paperipussia.
  2. Täytä paperipussi:
    • Täytä paperipussi kevyesti esimerkiksi sanomalehdillä tai muulla kevyellä materiaalilla, jotta se säilyttää muotonsa. Vältä täyttämästä pussia liian täyteen, jotta sen koostumus jää hieman ryppyiseksi.
  3. Muotoile pussi pesää muistuttavaksi:
    • Sulje paperipussin suu ja muotoile se pesää muistuttavaksi. Voit esimerkiksi kiertää pussin suuaukon ja teipata sen kiinni.
  4. Ripusta pussi sopivaan paikkaan:
    • Ripusta paperipussi alueelle, jossa haluat välttää ampiaisia. Hyviä paikkoja voivat olla ulkoterassit, katokset, parvekkeet tai muut ulkotilat, joissa vietät aikaa. Ripusta pussi näkyvälle paikalle, mieluiten korkealle, sillä ampiaiset rakentavat pesänsä yleensä katon tuntumaan.

Vinkkejä ja huomioita:

  • Sijoittelu: Paperipussi tulee sijoittaa alueelle, jossa ampiaiset todennäköisesti etsisivät paikkaa pesälleen. Yleensä tämä tarkoittaa korkeita, suojaisia paikkoja.
  • Tarkista ja vaihda tarvittaessa: Tarkista paperipussi säännöllisesti ja vaihda se uuteen, jos se vaurioituu tai menettää muotonsa.
  • Toimivuus vaihtelee: Paperipussimenetelmän toimivuus voi vaihdella alueen ja ampiaislajin mukaan. Tämä ei välttämättä ole takuuvarma ratkaisu, mutta se voi vähentää ampiaisten määrää tietyillä alueilla.

Paperipussin käyttäminen ampiaisten pelottamiseksi on yksinkertainen ja edullinen menetelmä – jaa vinkki ystävillesi!

Tämä niksi on myös täysin ympäristöystävällinen eikä se vahingoita hyönteisiä.