Julkkiskokki Harri Syrjänen juhlisti Suomen itsenäisyyspäivää (6.12) valmistamalla uunilenkkiä.

On vaikea keksiä perinteisempää suomalaista arkiruokaa kuin uunilenkki. Uunilenkissä yhdistyvät helppous, edullisuus ja maku – katso alta millaiselta näyttää huippukokin versio uunilenkistä.

“Tällä safkalla on suomi noussut lamasta”

– Suomen itsenäisyyden kunniaksi kaikkien aikojen Suomi potti. UUNILENKKI Tällä safkalla on suomi noussu lamasta monet kerrat. Siis ylistys Suomalaiselle perinneruoalle, pienellä twistilla, Harri kirjoittaa Instagramissa.

Harri Syrjäsen uunilenkki

  • 1 lenkki
  • 200 g juustoa
  • 1 Liikennevalo paprikapussi
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 600 g perunamuusia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chili pulveria
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Töräys sinappia
  • Hieman persiljaa

Uunilenkin valmistusohjeet

  1. Suikaloi paprikat. Kuori punasipuli ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuori ja siivuta valkosipuli.
  2. Poista lenkista kuori. Viillota lenkki ja aseta juustot viiltokohtiin.
  3. Nosta lenkit pannuun. Lisää perunamuusi. Laita rehut kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja chilipulverilla.
  4. Sekoita ja lisää rehut pannuun. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min.
  5. Viimeistele sinapilla ja nauti gourmet hetkestä.

Resepti: Harri Syrjäsen Instagram