Julkkiskokki Harri Syrjänen juhlisti Suomen itsenäisyyspäivää (6.12) valmistamalla uunilenkkiä.
On vaikea keksiä perinteisempää suomalaista arkiruokaa kuin uunilenkki. Uunilenkissä yhdistyvät helppous, edullisuus ja maku – katso alta millaiselta näyttää huippukokin versio uunilenkistä.
“Tällä safkalla on suomi noussut lamasta”
– Suomen itsenäisyyden kunniaksi kaikkien aikojen Suomi potti. UUNILENKKI Tällä safkalla on suomi noussu lamasta monet kerrat. Siis ylistys Suomalaiselle perinneruoalle, pienellä twistilla, Harri kirjoittaa Instagramissa.
Harri Syrjäsen uunilenkki
- 1 lenkki
- 200 g juustoa
- 1 Liikennevalo paprikapussi
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 600 g perunamuusia
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl chili pulveria
- Suolaa ja mustapippuria
- Töräys sinappia
- Hieman persiljaa
Uunilenkin valmistusohjeet
- Suikaloi paprikat. Kuori punasipuli ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuori ja siivuta valkosipuli.
- Poista lenkista kuori. Viillota lenkki ja aseta juustot viiltokohtiin.
- Nosta lenkit pannuun. Lisää perunamuusi. Laita rehut kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja chilipulverilla.
- Sekoita ja lisää rehut pannuun. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min.
- Viimeistele sinapilla ja nauti gourmet hetkestä.
Resepti: Harri Syrjäsen Instagram