Jos mäkäräiset ovat riesana, niin kannattaa jatkaa lukemista.

Mäkäräiset voivat olla suurempi päänvaiva kuin hyttyset, sillä ne ovat pienempiä, äänettömiä ja hiipivät sisään hihoista ja housunlahkeista. Mäkäräisen puremat ovat siitä ikäviä, että ne tuppaavat kutisemaan myös seuraavana päivänä jättäen jälkeen punaisen näppylän.

Hyötykasveja, jotka voivat auttaa pitämään mäkäräiset loitolla, ovat sellaisia, joilla on voimakas tuoksu ja jotka toimivat luonnollisina hyönteiskarkotteina myös muun muassa hyttysille.

Uutisoimme aikaisemmin hyötykasveista, joita hyttyset vihaavat, mutta joista on ihmisille hyötyä.

Kuva: Flickr.com

Tässä muutamia hyötykasveja, jotka tunnetaan kyvystään karkottaa mäkäräisiä:

  1. Basilika: Basilikalla on voimakas tuoksu, joka karkottaa hyönteisiä, kuten mäkäräisiä ja hyttysiä. Se on myös erinomainen keittiöyrtti.
  2. Minttu: Mintun voimakas tuoksu pitää monenlaiset hyönteiset loitolla. Minttu leviää helposti, joten se kannattaa istuttaa ruukkuun.
  3. Laventeli: Laventelin tuoksu on epämiellyttävä monille hyönteisille, mukaan lukien mäkäräisille. Laventeli on myös kaunis ja monikäyttöinen kasvi.
  4. Rosmariini: Rosmariini on vahvantuoksuinen yrtti, joka pitää mäkäräiset loitolla ja toimii erinomaisena mausteena ruoanlaitossa.
  5. Sitruunamelissa: Sitruunamelissan sitruksinen tuoksu karkottaa mäkäräisiä. Se sopii hyvin myös teehen.
  6. Tomaatti: Tomaattikasvit tuottavat yhdisteitä, jotka karkottavat hyönteisiä. Tomaatin lehdet erityisesti ovat tehokkaita karkotteita.

Näiden kasvien istuttaminen puutarhaan tai niiden pitäminen ruukuissa terassilla tai parvekkeella voi auttaa vähentämään mäkäräisten määrää ja samalla tarjota hyödyllisiä yrttejä ja vihanneksia ruoanlaittoon.

Jaa vinkit ystävillesi!