Muuta pihlajanmarjat hyytelöksi tai mehuksi.
Kerroimme aikaisemmin kuinka voit valmistaa hyytelöä pihlajanmarjoista. Se sopii erityisen hyvin sesongissa olevien riistaruokien kanssa.
Tässä on resepti, jonka avulla muutat pihlajanmarjat ihanaksi ruokajuomaksi. Pihlajanmarjamehu säilyy noin kuukauden jääkaapissa.
Ainesosat
- 2 litraa (n. 1 kg) pihlajanmarjoja, perattuja ja pakastettuja
- 1 litra vettä
- 5 dl sokeria per litra valunutta mehua
Tee näin
- Kiehauta vesi ja lisää pihlajanmarjat. Pakastettuja pihlajanmarjoja ei tarvitse sulattaa.
- Anna marjojen kiehua kannen alla 20-25 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät. Murskaa marjoja kattilan reunaa vasten kiehumisen aikana.
- Anna mehun valua itsestään 1-2 tuntia harsokankaan tai puhtaan pyyhkeen läpi siivilässä.
- Mittaa mehu ja sokeri. Anna mehun kiehua noin 5 minuuttia, lisää sokeri parissa erässä, jotta se ehtii sulaa.
- Kaada valmis mehu puhtaisiin pulloihin.
Valmis pihlajanmarjamehu on raikas ja sopii täydellisesti nautittavaksi syksyn herkkujen kanssa.