Valmista pizza tällä menetelmällä hävikkiviikon kunniaksi.
Syyskuun 23. päivä alkaneella hävikkiviikolla on tarkoitus herätellä ihmisiä huomioimaan omaa ruokahävikkiään.
Ruokahävikki aiheuttaa yhteiskunnalle suuria kuluja ja lisäksi se on ympäristöä kuormittavaa. Myös lompakkosi kiittää mitä vähemmän ruokaa lentää biojäteastiaan.
Leipäpizzaa hävikkiviikon kunniaksi
Moni herkuttelee viikonloppuna pizzaa ja tämän voi tehdä hävikkiviikon hengessä, Makuja uutisoi. Leipätiedotus ry muistuttaa, että pizza voi parhaimmillaan olla täydellistä hävikinpelastusruokaa.
– Leipäpizza ja lämpimät voileivät ovat hyvä keino hyödyntää elintarvikkeet, joita uhkaa joutuminen hävikkiin. Pizzatäytteiksi käyvät esimerkiksi tähteiksi jääneet kastikkeet, kasvikset, liha, kala, juusto, creme fraiche, ananas ja vaikka persikka.
Tarkista jääkaappisi tilanne sen sijaan, että tilaat pizzan ravintolasta tai ostat uudet pizzaraaka-aineet.
Hieman kuivahtanut leipä sopii vallan mainiosti pizzapohjaksi ja leipäpalojen päälle voi rakentaa pizzan mieluisista raaka-aineista.
Jaa vinkki ystävillesi!