
Paahdettu porkkanavoi on monelle uusi tuttavuus, jonka maku hurmaa hetkessä.
Porkkanan, oliiviöljyn ja rosmariinin yhdistelmä sopii loistavasti levitteeksi leivän päälle tarjoten vivahteen yrttisyyttä ja makeutta.
Paahdetun porkkanavoin valmistaminen on helppoa, sillä raaka-aineet paahdetaan vain uunissa, jonka jälkeen ne pareerataan ja sekoitetaan voin joukkoon.
Paahdettu porkkanavoi
- 300 g voita, huoneenlämpöistä
- 400 g porkkanaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 oksaa rosmariinia
- suolaa
1. Kuori porkkanat ja puolita pituussuunnassa.
2. Laita porkkanat uunipellille, ripottele päälle oliiviöljy, suola ja rosmariinia. Paahda 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
3. Ota porkkanat pois uunista ja anna hetki jäähtyä. Paseeraa porkkanat siivilän läpi ja sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon vatkaamalla käsivatkaimella muutama minuutti. Mausta tarvittaessa vielä suolalla.
Resepti: pippuri.fi