Rahkapiirakka on edullinen ja helppo jälkiruoka, joka valmistuu arkisista raaka-aineista.

Rahka on ollut osa suomalaista pääsiäispöytää jo pitkään – aivan kuten mämmi ja pasha. Voit käyttää rahkapiirakan täytteessä erilaisia hedelmiä, maustaa rahkan sitruunalla tai vaniljalla, tai tehdä siitä gluteenittoman tai laktoosittoman version helposti.

Voit leipoa rahkapiirakan jo edellisenä päivänä. Se säilyy jääkaapissa hyvin ja on helppo kuljettaa tai tarjoilla vaikka mökillä tai brunssilla.

Rahkapiirakka
Rahkapiirakan voi myös syödä sellaisenaan. Kuva: Wikipedia Commons

Rahkapiirakka persikka- tai aprikoosilohkojen kera

Tarvitset:

  • 1 valmis piirakkapohja (voit myös valmistaa itse)
  • 2 prk maitorahkaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (Pinnalle: persikan- tai aprikoosinlohkoja)

Valmistusohjeet:

  1. Levitä piirakanpohja vuoan pohjalle.
  2. Sekoita täyteaineet ja kaada pohjan päälle.
  3. Paista 175 °C noin 30–40 min.
  4. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. (Kakku maistuu paremmalta yleensä seuraavana päivänä, kun maut ovat asettuneet)

Nauti ja jaa resepti ystävillesi!