Pikanuudelit voi muuttaa ravitsevaksi ateriaksi.

Pikanuudeleista on apua, kun kiire yllättää eikä ole aikaa laittaa ruokaa. Pikanuudelit ovat myös todella edullisia, joten ne ovat tuttua tavaraa muun muassa opiskelijoille.

Ainoana ongelmana on, etteivät pikanuudelit itsessään sisällä juurikaan ravintoa. Tämä on ongelmallista, jos päivän aikana pitää tehdä fyysistä tai henkistä kapasiteettia vaativaa työtä. Aivot ja keho eivät nimittäin toimi optimaalisesti jos ne eivät saa tarvittavia määriä hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvoja.

Onneksi hätä ei ole tämännäköinen ja voit helposti muuttaa pikanuudelit ravitsevaksi ateriaksi.

Yhden pannun nuudeliateria ainekset:

  • Sipuli
  • Punainen paprika
  • Keltainen paprika
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl suolaa
  • Ripaus mustapippuria
  • 100 + 100 ml vettä
  • 2 pakettia pikanuudeleita
  • 2 kananmunaa
  • 150 g mozzarellaraastetta
  • Lehtipersiljaa koristeluun

Valmistusohjeet:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se.
  2. Kuutioi paprikat ja tomaatit pieneksi sillä välin kun sipuli kuullottuu.
  3. Lisää kuutioidut vihannekset ja tomaattipyre kuullotetun sipulin joukkoon.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää 100 ml vettä.
  5. Paista sekoittaen samalla 5 minuutin ajan.
  6. Lisää pikanuudelit (pilko ne pienempiin osiin) ja 100 ml vettä.
  7. Anna aterian hautua kannen alla 3 minuutin ajan.
  8. Lisää vatkatut kananmunat ja sekoita 3 minuutin ajan.
  9. Lopuksi: lisää mozzarellaraaste ja anna hautua kannen alla 3 minuutin ajan.
  10. Tarjoile herkullinen ateria lehtipersiljan kera.

Voit katsoa helpot valmistusohjeet tältä videolta: