Imanin ja Leenan kehittämä resepti sai vuolaita kehuja seuraajilta.

– Kaalikeitto 2.0 Rapea ja täyteläinen chiliöljy ja keiton liemeen sekoitetut mausteet tekee tästä ihanasta nostalgia herkusta täysin vastustamattoman. Keitto tyydyttää yhdellä kertaa niin perinneruoan kuin kaukokaipuun ja lämmittää kivasti pakkaspäivänä. Erikseen tehtävä rapea chiliöljy myös mahdollistaa sen, että voi tuunata mausteisuutta iisisti koko perheelle sopivaksi, Iman ja Leena kirjoittavat Instagramissa.

– P.S. Tehtiin iso kattilallinen ja seuraavina päivinä ollaan lusikoitu keiton päälle myös hapankaalia tai kimchiä, niidenkin kera aivan ihanaa ja tuo kivaa vaihtelua jos keittoa jää yli useammalle päivälle.

Tarvitset:

  • 400 g jauhelihaa (15% tai sika-nauta yhdistelmä)
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 3 cm pala inkivääriä hienonnettuna
  • ~2 tl suolaa (riippuu lihaliemen suolaisuudesta)
  • muutama rouhaus mustapippuria
  • 1 kukkurallinen tl paprikajauhetta
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • ⅓ tl kuminan siemeniä
  • 1 litra laadukasta lihalientä (tai 2 kuutiota ja 1 l vettä)
  • 1 tl tummaa misoa 3 dl kuumaa vettä sekoitettuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 700 g valko/keräkaalia ohueksi suikaloituna

Tarjoiluun:

  • 1-2 tl crispy chili öljyä (resepti edellisessä postauksessa)
  • kevätsipulia hienonnettuna
  • seesaminsiemeniä (ei pakollinen)
  1. Ruskista jauheliha isossa kattilassa.
  2. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja inkivääri, kuullota hetki.
  3. Mausta suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla ja fenkolin- ja kuminansiemenillä.
  4. Lisää lihaliemi, veteen sekoitettu miso ja laakerinlehdet, kiehauta.
  5. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet. Anna kiehua kannen alla n. 30 min.
  6. Valmista keiton kiehuessa rapeat salottisipulit chiliöljyssä.
  7. Viimeistele lautasannos chiliöljyllä, kevätsipulilla ja halutessasi seesaminsiemenillä. Nam!!

Siljan ja Imanin mukaan joidenkin mausteiden puuttuminen ei haittaa. Chiliöljy on kuitenkin tärkeä osa reseptiä.

Resepti: Instagram / Imanjaleenasafkaa