Sushipaloiksi muutettu voileipäkakku on täydellinen kesäherkku!

Onko luoksesi tulossa vieraita tai pitäisikö sinun viedä nyyttäreille syötävää? Voileipäkakkusushi on varteenotettava vaihtoehto.

Voileipäkakkusushien aktiivinen valmistusaika on vain noin 20 minuuttia.

Ainekset

  • 12 palaa isoa vaaleaa paahtoleipää

Täyte

  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • ½ pkt (75 g) creme fraichea
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rku tilliä
  • 300 g kylmäsavulohi- tai graavilohiviipaleita

Päälle

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Kauli paahtoleipiä litteämmiksi. Asettele kaksi paahtoleipäviipaletta hieman limittäin niin, että niistä saa käärittyä yhden rullan. Painele saumakohtaa hieman sormilla yhteen. 12 paahtoleivästä tulee siis 6 rullaa.
  2. Valmista täyte: sekoita ruohosipulituorejuusto, creme fraiche, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Levitä seos paahtoleipien päälle.
  3. Asettele päälle lohiviipaleet. Rullaa varovasti pötköksi.
  4. Kääri kaikki pötköt tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään hetkeksi tai yön yli. Rullat voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja koristelun tehdä juuri ennen tarjoilua. 
  5. Sivele maustamatonta tuorejuustoa pötköjen päälle ja sivuille. Dippaa tuorejuusto-osat hienonnettuun ruohosipuliin niin, että ne tarttuvat pötkön pintaan.
  6. Leikkaa sushipaloiksi!

Lähde: Makuja.fi