Uutisoimme aikaisemmin syitä miksi jokaisen kannattaa syödä puolukoita.
Puolukkahillo, survos ja hyytelö ovat luultavasti kaikista tutuimpia puolukasta valmistettuja asioita, mutta tiesitkö, että nämä punaiset helmet saa muutettua karkkiremmeiksi nopean valmistelun jälkeen?
Puolukoista valmistetut karkit eivät sisällä säilöntäaineita ja ne ovat myös ravintoarvoiltaan aivan omassa kategoriassaan kaupan karkkeihin verrattuna.
Satokausi.fi vinkkasi tämän ihanan reseptin, joka keräsi paljon tykkäyksiä ja kehuja TikTokissa.
Puolukkaremmit
Lukumäärä: n. 15 kpl
Valmistusaika: 10 min
Kuivatusaika: väh. 4 h, riippuen uunista
Ainekset
- 500g tuoreita puolukoita
- 1 rkl sitruunan mehua
- 2-3 rkl hunajaa (voit myös jättää kokonaan pois)
Valmistus
- Surauta ainekset mahdollisimman nestemäiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
- Kaada neste leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Tämä määrä riittää ainakin 50 cm uunin pellilliseen hyvin, 60 cm uuniin kannattaa laittaa ∼50 g lisää marjaa.
- Siirrä pelti uuniin ja lämmitä uuni matalimpaan mahdolliseen lämpöön. Käytä kiertoilmaa, jos uunissa on sellainen. Voit myös siirtää pellin (kylmän) saunan lauteille ja antaa levyn kuivua siellä. Saunassa kuivumiseen voi mennä useampi päivä.
- Levy on riittävän kuiva, kun se ei tunnu enää tahmealta eikä anna painaessa periksi. Ota levy jäähtymään ja leikkaa siitä terävällä veitsellä kapeita soiroja. Kokeile myös leikata kuvioita terävällä piparkakkumuotilla. Säilytä remmit ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai pakastimessa.