Milloin olet viimeksi valmistanut peltilihapiirakkaa? Se on mainio pikkusuolainen varsinkin silloin kun edelliseltä aterialta on jäänyt ylimääräistä riisiä, suosittua ruokablogia pitävä Hellapoliisi kirjoittaa.

Sienikauden ollessa parhaimmillaan kannattaa sieniä hyödyntää mahdollisimman paljon. Sienet omaavat myös muitakin hyötyjä kuin pelkän herkullisen maun – tiesitkö, että kantarellit ovat terveellisiä?

Hellapoliisin kantarelli-lihapiirakka vie kielen mennessään ja sen voi valmistaa myös muista sienistä, kuten vaikkapa herkkutateista, haperoista tai torvisienistä.

Kuva: Flickr.com

Hellappoliisi kantarelli-lihapiirakan ainekset

  • 1 kg laskostettua voitaikinaa
  • 3 kananmunaa + vettä
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl puuroriisiä tai Jasmiini-riisiä
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 200 g kantarelleja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (2 tl paprikajauhetta)
  • (ripaus chilijauhetta)
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia tai maun mukaan

Koko seoksen joukkoon

  • suolaa maun mukaan

Pinnalle

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  1. Ota laskostettu voitaikina huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  2. Keitä kananmunia noin 9 minuuttia ja jäähdytä.
  3. Hienonna kananmunat.
  4. Kiehauta vesi ja lisää suola ja riisi. Anna kypsyä kannen alla välillä sekoittaen. Valuta tarvittaessa.
  5. Kuori ja hienonna sipuli.
  6. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja jauheliha.
  7. Hienonna kantarelleja hieman ja lisää joukkoon. Kääntele kunnes sienet kutistuvat.
  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla (sekä halutessasi paprikajauheella ja chilillä).
  9. Sekoita ainekset riisin kanssa ja mausta suolalla maun mukaan. Voit lisätä joukkoon halutessasi myös muita mausteita.
  10. Kaulitse puolet voitaikinasta leivinpaperin päällä hieman suuremmaksi levyksi.
  11. Levitä täyte pinnalle reunoja myöten.
  12. Kaulitse toinen voitaikinalevy, nosta täytteiden päälle ja painele reunat kiinni käsin tai haarukalla.
  13. Voitele rikotulla kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.
  14. Paista lihapiirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  15. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa!

Nami! Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät kantarelleista.

Lähde: MTV Uutiset