Mansikan päälle suolaa – onko kyseessä surkea vitsi vai oikeasti hyvä kikka?

Joskus marjat ja hedelmät eivät ole niin makeita ja herkullisia kuin olisi toiveena. Tällaisissa tapauksissa suola voi auttaa merkittävästi

Eräs Reddit-käyttäjä kertoi nauttivansa mansikoita suolan kanssa, sillä hänen mukaan se auttaa tuomaan mansikan makeuden paremmin esille.

Myös yhdysvaltalainen Eater-lehti on julkaissut artikkelin suolan vaikutuksesta hedelmien ja marjojen makuun.

Lue myös:

strawberries fruit spring natural foods strawberry plant 1587401
Kuva: pxhere.com

Tutustuimme hieman aiheeseen ja kokeilimme kikkaa myös itse. Listasimme alapuolelle muutamia hyötyjä, joita suola toi mukanaan.

  1. Makeuden korostaminen:
    • Suola voi tuoda esiin mansikoiden luonnollisen makeuden vähentämällä karvaiden tai happamien makujen vaikutusta. Tämä johtuu siitä, että suola vähentää kitkeryyttä, mikä voi saada mansikan maistumaan makeammalta.
  2. Makuhermojen herkistäminen:
    • Suola voi aktivoida makuhermoja, mikä lisää makuelämystä. Tämä tekee mansikoista maukkaampia ja mehevämpiä.
  3. Balanssin luominen:
    • Suola voi auttaa tasapainottaa mansikoiden makeutta ja happamuutta, tehden mausta monipuolisemman ja miellyttävämmän.

Muista ettei suolaa kannata nauttia päivän aikana suuria määriä – toimi siis maltillisesti lisätessäsi sitä (esim yksi suolahiutale per mansikka)

Kokeile tätä vinkkiä ja kerro mielipiteesi lopputuksesta!