Aikuiselle ihmiselle suositellaan päivittäin 75 milligrammaa C-vitamiinia. Tämän määrän saa täyteen syömällä puolikkaan paprikan päivässä.

Suomessa juhlitaan heinäkuun loppupuolella valtakunnallista paprikaviikkoa. Kauppapuutarhaliiton mukaan aikuinen ihminen saa päivittäisen C-vitamiinin saantisuosituksen täyteen jo pelkästä puolikkaasta paprikasta.

C-vitamiini, tunnetaan myös nimellä askorbiinihappo, on välttämätön ravintoaine, joka tukee monia kehon toimintoja. Koska elimistö ei pysty tuottamaan C-vitamiinia itse, sitä on saatava ruokavaliosta. Hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat esimerkiksi sitrushedelmät (appelsiinit, greipit), mansikat, kiivit, paprikat, parsakaali ja pinaatti.

Kuva: Wikipedia Commons

Keltainen paprika sisältää eniten C-vitamiinia

Puolikas paprika on helppo nauttia esimerkiksi leivän, salaatin tai tortillan kanssa.

Kokonainen punainen paprika sisältää C-vitamiinia noin 185 milligrammaa ja keltainen hieman yli 200 milligrammaa.

Vihreää paprikaa täytyy syödä saantisuosituksen täyttämiseksi hieman enemmän, sillä kokonainen vihreä paprika sisältää noin 120 milligrammaa C-vitamiinia.