Kalaruoat ovat monien suomalaisten herkkua.
Kala on todella monipuolinen ja ravitseva raaka-aine, jota piisaa satojen tuhansien järvien maassa enemmän kuin tarpeeksi. Kotimainen kala on myös huomattavasti ekologisempi vaihtoehto kuin perinteinen Norjassa tuotettu “kassilohi”.
Listasimme alle muutamia kalaruokia, jotka ovat kaikista eksoottisimmasta päästä.
- Lutefisk (Norja): Tämä ruoka on valmistettu kuivatusta valkoisesta kalasta (yleensä turskasta tai lingistä), joka on liotettu vedessä ja sen jälkeen lipeässä, kunnes kala muuttuu hyytelömäiseksi. Lutefisk on tunnettu voimakkaasta hajustaan.
- Fugu (Japani): Fugu on kuuluisa myrkyllinen kala, jonka valmistaminen vaatii erityistä taitoa. Ruoka voi olla hengenvaarallinen, jos sitä ei valmisteta oikein. Kokit jättävät hieman myrkkyä kalaan luodakseen kihelmöivän tuntemuksen.
- Sannakji (Korea): Vaikka sannakji ei teknisesti olekaan kala, vaan mustekala, se on kuitenkin mainitsemisen arvoinen. Sannakji tarjoillaan paloiteltuna, mutta yhä elävänä, ja sen lonkerot saattavat vielä liikkua tarjoiltaessa.
Jaa uutinen Facebookissa, jos pidät erityisesti kotimaisesta kalasta.