Syksyllä on kiva sytyttää muutama kynttilä ja nauttia tunnelmallisesta valaistuksesta niin syödessä kuin lukiessakin.

Joskus sattuu kuitenkin vahinko ja steariinia pääsee valahtamaan pöytäliinalle tai matolle. Steariinin poistaminen tekstiileistä voi olla turhauttavan hankalaa jos ei tiedä miten se kannattaa tehdä.

Kerromme seuraavaksi, mitä tarvitset stearin poistamiseen kankaalta.

Kuva: Wikipedia Commons

Ei ole mitään parempaa kuin ilta, johon sisältyy herkullisia herkkuja, upea elokuva ja kynttilöiden lempeä valo – olipa kyseessä perheen kanssa vietetty hetki tai ystävien seura. Kun illat alkavat pimetä ja ilma viiletä, moni meistä sytyttää mielellään muutaman ylimääräisen kynttilän olohuoneeseen tai ruokapöydälle luomaan tunnelmaa.

Kynttilöiden käytössä on kuitenkin yksi pieni haittapuoli: steariini saattaa valua pöydälle tai kankaalle. Vaikka tahrat voivat tuntua inhottavilta, on olemassa yksinkertainen ja nopea keino niiden poistamiseen, joka vaatii vain vähän vaivaa. Parasta tässä menetelmässä on, että tarvitset vain leivinpaperia, suodatinpussin tai talouspaperia sekä silitysraudan tai hiustenkuivaajan.

Toimi näin:

  1. Aloita asettamalla leivinpaperi, suodatinnpussi tai talouspaperi tahralle.
  2. Käytä sitten joko lämmintä silitysrautaa tai hiustenkuivaajaa, ja ala varovasti lämmittää steariinia, jotta se sulaa. Tämä saa steariinin imeytymään paperiin sen sijaan, että se jää kankaaseen.
  3. Jos kankaaseen jää rasvatahra, voit poistaa sen helposti astianpesuaineella tai laittamalla kankaan pesukoneeseen. Jos tahra on hankala, saatat joutua esikäsittelemään sen tahranpoistoaineella.

Jaa niksi ystävillesi!