Hans Välimäki jakoi parhaat puurovinkkinsä MTV:lle.

Televisiosta tuttu kokki ja ravintoloitsija Hans Välimäki teki yllättävän peliliikkeen, josta uutisoitiin tammikuussa. Välimäki avaa yhteistyökumppaneineen uuden ravintolan Helsingin keskustaan keväällä 2025.

Ravintola tarjoaa eurooppalaistyylistä aamiaista, klassikkoannoksia sisältävää brasserie-lounasta ja -illallista. Erityisenä lupauksena on tarjota kaupungin parasta aamupuuroa.

4813816936 ba3ec850e9 z
Tuorepuuron sekaan voi lisätä myös hedelmiä.

Mikä on parhaan puuron salaisuus?

Hans Välimäki paljasti puurovinkkinsä Huomenta Suomessa. Hän valmisti studiossa bircher-puuroa, joka tunnetaan myös nimellä bircher-mysli. Tämä tuorepuuro on sveitsiläisen lääkärin Maximilian Bircher-Brennerin 1900-luvun alussa kehittämä.

– Parasta tässä on se, että raaka-aineet löytyvät kaikkien kotoa, tai aika monen kotoa.

Välimäki aloitti puuron valmistuksen lisäämällä kulhoon kaurahiutaleita ja omenamehua. Omenamehun sijaan voi käyttää myös vettä tai maitoa. Tuorepuuron ideana on valmistaa se hyvissä ajoin etukäteen tekeytymään. Jos puuro on tarkoitus syödä aamulla, se kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana.

– Tätä voi tehdä isomman satsin kerralla. Tämähän säilyy monta päivää.

Alkuperäisessä lääkäri Bircherin reseptissä käytettiin lähinnä kauraa ja hedelmiä, mutta Välimäki lisäsi modernimpaan versioon jogurttia ja rahkaa.

– Voi lisätä myös kermaa, niin tulee luksusversio.

Lähde: MTV