Hedelmästä saa apua äkilliseen herkkuhimoon.

Makea hedelmä täyttää tai helpottaa voimakasta herkkuhimoa. Moni ihminen tähtää talven jälkeen parempaan kuntoon urheilemalla, nukkumalla paremmin ja syömällä terveellisemmin.

Joskus herkkuhimo kuitenkin yllättää tilanteissa, jolloin karkkia ei saisi syödä. Tällaisissa tilanteissa hedelmä saattaa nousta mittaamattomaan arvoon. Listasimme aikaisemmin 7 parasta vihannesta painonpudotukseen ja nyt vuorossa ovat hedelmät.

Painonpudotuksen kannalta parhaita hedelmiä ovat yleensä ne, jotka ovat vähäkalorisia, runsaskuituisia ja sisältävät runsaasti vettä.

Kokosimme alapuolelle listan painonpudotukseen soveltuvista hedelmistä.

  1. Omenat: Omenat ovat runsaskuituisia ja täyttäviä, mutta samalla vähäkalorisia.
  2. Vesimeloni: Vesimeloni on suurimmaksi osaksi vettä, minkä vuoksi se on erinomainen valinta nesteytykseen ja kylläisyyden tunteeseen. Vesimeloni sisältää myös todella vähän kaloreita.
  3. Mansikka: Mansikat maistuvat herkullisilta ja niissä on todella vähän kaloreita. Mansikat sisältävät runsaasti kuitua ja C-vitamiinia.
  4. Greippi: Greippi sisältää paljon vettä ja kuitua, mikä auttaa pitämään sinut kylläisenä pidempään.
  5. Appelsiini: Appelsiini on hyvä C-vitamiinin lähde ja sisältää runsaasti kuitua sekä vettä.
  6. Kiivi: Vähäkalorinen ja runsaskuituinen hedelmä, joka sisältää myös runsaasti C-vitamiinia.
  7. Persikka ja nektariini: Molemmat ovat vähäkalorisia ja sisältävät paljon vettä ja kuitua.

Huom! Vaikka hedelmät ovat terveellisiä, niiden liikakulutus voi lisätä kalorien saantia ja aiheuttaa hampaiden reikiintymistä. Muista siis kohtuus kaikessa.