Vihanneksia kannattaa popsia päivittäin, sillä kehosi saa niistä vitamiineja, hivenaineita ja kuituja.

Vihannekset voivat hedelmien tavoin toimia oivana apuna painonpudotuksessa ja hallinnassa. Uutisoimme aikaisemmin 7 parasta hedelmää painonpudotukseen ja nyt vuoroon astelevat vihannekset.

Vihannekset ovat erinomainen osa terveellistä ruokavaliota, ja ne voivat auttaa painonpudotuksessa monin tavoin. Vihannekset sisältävät yleensä runsaasti kuituja, joiden ansiosta olosi pysyy pidempään kylläisenä ja turhanpäiväinen napostelu vähentyy.

Kuva: Flickr.com

Listasimme alapuolelle seitsemän vihannesta, jotka voivat olla erityisen hyödyllisiä painonhallinnassa:

  1. Pinaatti: Pinaatti on täynnä ravinteita ja se on vähäkalorinen. Vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi pinaatti sisältää runsaasti kuitua, joka auttaa pitämään sinut kylläisenä pidempään.
  2. Paprika: Paprikat ovat täynnä antioksidantteja, kuten C-vitamiinia. Ne ovat myös matalakalorisia ja sisältävät kuitua.
  3. Kurkuma: Tämä mausteinen juures sisältää kurkumiinia, joka voi tutkimusten mukaan auttaa painonhallinnassa. Se voi myös auttaa tulehdusten hallinnassa.
  4. Parsakaali: Parsakaali on erinomainen kuidun lähde ja siinä on vain vähän kaloreita. Se on myös täynnä ravinteita, kuten C-vitamiinia ja foolihappoa.
  5. Selleri: Selleri sisältää paljon vettä ja kuitua, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon painonhallintaan. Se voi myös auttaa alentamaan nesteen kertymistä elimistöön.
  6. Kukkakaali: Kukkakaali sisältää parsakaalin tavoin vähän kaloreita ja sitä voi käyttää monissa ruokalajeissa. Se sisältää myös kuitua ja C-vitamiinia.
  7. Porkkana: Porkkana on täynnä beetakaroteenia, joka on tärkeä antioksidantti. Se sisältää myös kuitua ja on erinomainen välipala!

Muista, että vaikka nämä vihannekset voivat auttaa painonpudotuksessa, on tärkeää noudattaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota sekä harrastaa liikuntaa parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Ps. Monet vihannekset kasvatetaan Suomessa, joten niiden syöminen tukee myös kotimaisia maanviljelijöitä.