
Maatalouden keskusliitto kehottaa marinoimaan varhaisperunat.
– Kesäiseen perunasalaattiin sopivat tuoreet yrtit, sipulit ja muut varhaisvihannekset. Kokeile perunasalaatin kastikkeeksi vaihteeksi raikasta, ruuanlaittoon sopivaa jogurttia ja mausta salaatti rapealla retiisillä, ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen kirjoittaa MTK:n sivulla.
Voi, tilli ja varhaisperunat ovat peruuttamaton osa Suomen kesää. Varhaisperunat ovat melko herkkiä, joten ne kannattaa keittää varovaisesti.
Marinoidut varhaisperunat
- n. 500 -600 g keitettyjä varhaisperunoita
- 2 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2-3 nippusipulia
- kourallinen retiisejä
- ½ ruukkua tilliä
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohjeet
- Hienonna tilli ja sipuli, viipaloi retiisi
- Lisää kermaviiliin etikka, yrtit ja sipuli sekä suola ja pippuri, sekoita tasaiseksi
- Pilko varhaisperunat neljään osaan tai reiluiksi kuutioiksi. Lisää perunakuutioihin retiisiviipaleet ja kastike, sekoita tasaiseksi käännellen. Maista ja mausta tarvittaessa.
- Anna makujen tasaantua viileässä ennen tarjoamista
Lähde ja resepti: MTK.fi