Maatalouden keskusliitto kehottaa marinoimaan varhaisperunat.

Kesäiseen perunasalaattiin sopivat tuoreet yrtit, sipulit ja muut varhaisvihannekset. Kokeile perunasalaatin kastikkeeksi vaihteeksi raikasta, ruuanlaittoon sopivaa jogurttia ja mausta salaatti rapealla retiisillä, ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen kirjoittaa MTK:n sivulla.

Voi, tilli ja varhaisperunat ovat peruuttamaton osa Suomen kesää. Varhaisperunat ovat melko herkkiä, joten ne kannattaa keittää varovaisesti.

Marinoidut varhaisperunat

  • n. 500 -600 g keitettyjä varhaisperunoita
  • 2 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2-3 nippusipulia
  • kourallinen retiisejä
  • ½ ruukkua tilliä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Hienonna tilli ja sipuli, viipaloi retiisi
  2. Lisää kermaviiliin etikka, yrtit ja sipuli sekä suola ja pippuri, sekoita tasaiseksi
  3. Pilko varhaisperunat neljään osaan tai reiluiksi kuutioiksi. Lisää perunakuutioihin retiisiviipaleet ja kastike, sekoita tasaiseksi käännellen. Maista ja mausta tarvittaessa.
  4. Anna makujen tasaantua viileässä ennen tarjoamista

Lähde ja resepti: MTK.fi