
Nokkoset tulevat esiin kevään aikana ja ne ovat parhaimmillaan nuorina.
Tässä herkullinen ja helppo nokkospesto-resepti, joka sopii pastaan, leivän päälle tai vaikka uunijuuresten kaveriksi.
Katso resepti alta ja jaa se ystävillesi!

Nokkospesto
Ainekset:
- 1 litra nuoria nokkosen lehtiä (käytä hanskoja kerätessä!)
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä/pähkinöitä)
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 dl raastettua parmesaania (tai ravintohiivahiutaleita vegaaniversioon)
- 1–1,5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- Ripaus suolaa ja halutessa mustapippuria
Valmistus:
- Ryöppää nokkoset: Keitä lehtiä 1–2 minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta ja purista kuivaksi.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita.
- Lisää oliiviöljyä sen verran, että saat halutun koostumuksen.
- Maista ja hienosäädä makua suolalla, sitruunamehulla tai valkosipulilla.
Käyttövinkkejä:
- Sekoita pastaan tai nauti gnocchien kanssa.
- Tarjoa leivän tai näkkärin päällä.
- Käytä kasvisgratiinin tai uuniperunoiden maustajana.
Säilyy jääkaapissa noin viikon. Voit myös pakastaa esim. jääpalamuotteihin!