Nokkoset tulevat esiin kevään aikana ja ne ovat parhaimmillaan nuorina.

Tässä herkullinen ja helppo nokkospesto-resepti, joka sopii pastaan, leivän päälle tai vaikka uunijuuresten kaveriksi.

Katso resepti alta ja jaa se ystävillesi!

1698712495 11c99f2f5a c
Kuva: Flickr.com

Nokkospesto

Ainekset:

  • 1 litra nuoria nokkosen lehtiä (käytä hanskoja kerätessä!)
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä/pähkinöitä)
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl raastettua parmesaania (tai ravintohiivahiutaleita vegaaniversioon)
  • 1–1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Ripaus suolaa ja halutessa mustapippuria

Valmistus:

  1. Ryöppää nokkoset: Keitä lehtiä 1–2 minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta ja purista kuivaksi.
  2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita.
  3. Lisää oliiviöljyä sen verran, että saat halutun koostumuksen.
  4. Maista ja hienosäädä makua suolalla, sitruunamehulla tai valkosipulilla.

Käyttövinkkejä:

  • Sekoita pastaan tai nauti gnocchien kanssa.
  • Tarjoa leivän tai näkkärin päällä.
  • Käytä kasvisgratiinin tai uuniperunoiden maustajana.

Säilyy jääkaapissa noin viikon. Voit myös pakastaa esim. jääpalamuotteihin!