Etikkaliemessä säilötyt hedelmät ja vihannekset ovat raikas ja pirtsakka lisuke esimerkiksi tacojen, patojen, intialaisten tai grilliruokien kanssa. Helppo valmistaa – ja uskomattoman hyvää!

Ainekset

  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa (10 %)
  • 1 iso mango
  • 1 punainen chili

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka kattilassa.
  2. Nosta kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä noin 10 minuuttia.
  3. Kuori mango ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
  4. Halkaise chili pitkittäin.
  5. Laita mango ja chili puhtaaseen lasipurkkiin.
  6. Kaada jäähtynyt liemi päälle ja sulje kansi.
  7. Säilytä purkkia jääkaapissa vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Maku syvenee entisestään, jos mango saa tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Täydellinen lisuke tacoille, grilliruoalle tai aasialaisille annoksille!