
Etikkaliemessä säilötyt hedelmät ja vihannekset ovat raikas ja pirtsakka lisuke esimerkiksi tacojen, patojen, intialaisten tai grilliruokien kanssa. Helppo valmistaa – ja uskomattoman hyvää!
Ainekset
- 1,5 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa (10 %)
- 1 iso mango
- 1 punainen chili
Valmistusohje
- Kiehauta vesi, sokeri ja etikka kattilassa.
- Nosta kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä noin 10 minuuttia.
- Kuori mango ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- Halkaise chili pitkittäin.
- Laita mango ja chili puhtaaseen lasipurkkiin.
- Kaada jäähtynyt liemi päälle ja sulje kansi.
- Säilytä purkkia jääkaapissa vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
Vinkki!
Maku syvenee entisestään, jos mango saa tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Täydellinen lisuke tacoille, grilliruoalle tai aasialaisille annoksille!