Makaronilaatikko kuuluu monen suomalaisperheen arkiruokien kärkikolmikkoon.

7.10 vietetään ensimmäistä kertaa valtakunnallista makaronilaatikkopäivää, MTV:n Makuja uutisoi.

Makaronilaatikko on keikkunut Suomen suosituimpien ruokien listalla aina 1950-luvulta lähtien sen helppouden, edullisuuden ja herkullisuutensa vuoksi.

Kuva: Flickr.com

Makaronilaatikko on myös todella riittoisaa ja siitä riitätä syötävää koko perheelle jopa useammaksikin päiväksi. Listasimme alapuolelle vinkkejä miten makaronilaatikosta saa mahdollisimman herkullista.

Rasvaisempi jauheliha

Liha-makaronilaatikkoon kannattaa valita rasvaisempaa naudan jauhelihaa. 17 prosenttia rasvaa sisältävä jauheliha on erinomainen valinta.

Rasvainen liha auttaa pitämään koko makaronilaatikon mehukkaana paiston ajan.

Korvaa maito lihaliemellä

Uutisoimme aikaisemmin vinkistä, jossa makaronilaatikkoon lisätty tuttu ja turvallinen maito korvataan lihaliemellä.

Muna-kirjan vuonna 2017 julkaissut ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki valmistaa “maailman parhaan makaronilaatikon” itse aina lihaliemeen. Mansikkamäki toteaa kirjassaan ettei hänen mielestään maitoa tarvita.

– Liha-makaronilaatikko on yksinkertaisesti parasta kotiruokaa, mitä on. Itse en käytä koskaan maitoa liha-makaronilaatikossa. Sekoitan kananmunat lihaliemeen, Sanna Mansikkamäki kertoo ja jatkaa:

– Lihaliemessä on upea syvä maku, joka vie voiton maidosta mennen tullen. Pikainen arkiliemi valmistuu fondista tai lihaliemikuutiosta.

Lisää joukkoon sieniä, kasviksia tai sulatejuustoa

Makaronilaatikkoa voi tuunata lisäämällä joukkoon porkkanaa, paprikaa tai jopa kurkkusalaattia. Myös sulatejuusto sopii makaronilaatikon joukkoon erinomaisesti.

Mikäli olet innokas sienestäjä niin suosittelemme, että kokeilet ripotella joukkoon myös herkkutatteja tai suppilovahveroita.