Perinteinen kananmunakastike on vuosikymmeniä vanha klassikko.
Milloin söit viimeksi kananmunakastiketta? Tämä klassikko on monien mielestä täydellinen makupari varhaisperunoiden kanssa. Kananmunakastike sopii erinomaisesti myös monien kalojen kanssa.
Tässä on perinteinen kananmunakastikkeen resepti:
Ainekset
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 2-3 kovaksi keitettyä kananmunaa
- Suolaa
- Valkopippuria
- Ruohosipulia koristeluun
Valmistusohjeet
- Kananmunien keittäminen:
- Keitä kananmunat koviksi
- Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Kastikkeen valmistaminen:
- Sulata voi kattilassa keskilämmöllä.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna jauhojen kypsyä voissa muutama minuutti, mutta älä anna niiden ruskistua.
- Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen, jotta kastike pysyy sileänä. Voit käyttää vispilää, jotta saat kastikkeesta tasaista.
- Kuumenna kastiketta, kunnes se kiehahtaa ja paksuuntuu. Vähennä lämpöä ja anna kastikkeen hautua hiljalleen noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen.
- Lisää suola ja valkopippuri maun mukaan.
- Viimeistely:
- Lisää pilkotut kananmunat kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti.
- Kuumenna kastike vielä kerran varovasti, mutta älä anna sen enää kiehua.
- Tarjoilu:
- Ripottele halutessasi päälle hienonnettua ruohosipulia
- Tarjoile kananmunakastike esimerkiksi varhaisperunoiden kanssa.
Nauti!
Jaa resepti eteenpäin, jos pidät kananmunakastikkeesta!