Adjika on georgialainen maustekastike, jota tunnetaan myös nimellä adzika. Se sopii erinomaisesti niin lihan, kalan kuin kanankin kaveriksi.

Kokeile valmistaa raikas ja mausteinen adjika-kastike, mikäli kaipaat vaihtelua kermapohjaisille kastikkeille.

Helsingissä sijaiseva gruusialaista ruokaa tarjoava Gastro Hub -ravintola jakoi oman adjika -reseptinsä.

Kuva: Flickr.com

Ainekset

  • 500 g punaisia paprikoita
  • 2 chiliä
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 100 g tomaattia
  • ½ ruukkua tuoretta korianteria
  • Suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Poista paprikoista siemenet ja varret ja leikkaa ne neljään osaan. Poista chileistä siemenet ja varret ja leikkaa ne kahteen osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Laita paprikat, chilit ja valkosipulinkynnet lihamyllyyn tai monitoimikoneeseen ja sekoita niin kauan, että massa on hienoksi jauhettu.
  2. Kaada seos isoon kattilaan ja lisää siihen öljy, murskatut tomaatit, jauhettu korianteri, suola sekä muut mausteet. Sekoita ainekset keskenään, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaiseksi. 
  3. Laita kattila miedolle lämmölle ja kiehauta seos. Kypsennä 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, jotta seos ei tartu pannun pohjaan ja kypsyy tasaisesti. Kun seos on kypsä, poista se liedeltä ja anna sen jäähtyä.

Lähde: MTV Makuja / Gastro Hub