Kahden raaka-aineen tryffelit valmistuvat helposti ja eivät vaadi paistamista.
Jos olet etsinyt helppoja jälkiruokia niin tässä tulee yksi sellainen. Suklaan ja kondensoidun maidon avulla saa nimittäin herkullisia tryffeleitä.
Katso alapuolelta kaikki tarvittava.
Ainekset:
- 125-150 g puhdasta makeuttamatonta kaakaojauhetta (lisää päällystämiseen)
- 1 purkki makeutettua maitotiivistettä (noin 400 g)
Valmistusohjeet:
- Sekoita ainekset: Sekoita kulhossa kaakaojauhe ja makeutettu maitotiiviste. Sekoita hyvin, kunnes muodostuu yhtenäinen taikina. Jos seos on vielä hyvin tahmeaa, voit lisätä enemmän kaakaojauhetta.
- Jäähdytä: Muotoile taikina 1 senttimetrin paksuiseksi neliöksi ja peitä se foliolla. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi, jotta se jähmettyy ja on helpompi muotoilla.
- Muotoile: Leikkaa taikina tasakokoisiksi neliöiksi, noin 25 tryffeliä. Ripottele päälle kaakaojauhetta ja muotoile jokainen painamalla kevyesti reunoja. Viimeistele ripottelemalla lisää kaakaojauhetta päälle.
- Säilytys: Tryffelit sääilyvät jääkaapissa parin viikon ajan.
Voit katsoa alapuolelta videon, jossa tryffelit valmistetaan.
Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät suklaasta.