Pääsiäispöydän hittijälkkäri saattaa hyvinkin olla tässä.

Tiramisu on italialainen jälkiruoka, joka koostuu kerroksista kahvissa kostutetuista sokerikakkukekseistä ja mascarponejuustosta, johon on sekoitettu sokeria ja munankeltuaisia. Usein siihen lisätään myös kaakaojauhetta tai suklaalastuja koristeeksi. Tiramisu tarjoillaan yleensä viileänä ja se on tunnettu rikkaasta sekä täyteläisestä maustaan.

Tässä on hyvä vaihtoehto, jos haluat yllättää aikuisvieraat jälkiruoalla. Tiramisumunien valmistaminen on helppoa ja ne voi valmistaa jo reilusti ennen tarjoilua.

Ps. resepti sisältää alkoholia, jonka vuoksi se soveltuu vain aikuisille.

Kuva: Flickr

Tiramisumunat

5-6 annosta

Valmistusaika 15 minuuttia + 30 minuuttia tekeytymiseen

  • 150 g savoiardikeksejä
  • 1 rs (250 g) mascarponea
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl marsalaviiniä
  • 1 rkl tomusokeria
  • n. 1 dl kaakaojauhetta

Toimi näin:

1. Murskaa savoiardikeksit monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeaksi jauheeksi.

2. Notkista mascarponejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon kahvi, marsala ja tomusokeri.

3. Lisää keksijauhe mascarponeseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita taikinakulho pakastimeen 30 minuutiksi.

4. Muotoile taikinasta 5–6 kananmunan muotoista palloa.

5. Laita kaakaojauhe isohkoon kulhoon. Pyörittele tiramisumunat kauttaaltaan kaakaojauheessa ja nosta varovasti tarjoilulautaselle.

Tiramisumunat säilyvät jääkaapissa kolmen päivän ajan. Munat kannattaa ottaa huoneenlämpöön tovi ennen tarjoilua.

Lähde: HS.fi / Resepti: Tuuli Kanerva