Älä jätä pihlajanmarjoja mätänemään!

Tässä on resepti, joka hyödyntää syksyn punaista kultaa ja muuttaa sen herkulliseksi hyytelöksi. Pihlajanmarjahyytelö sopii erityisen hyvin riistan kanssa!

Ainesosat

  • 2 litraa (n. 1 kg) pihlajanmarjoja
  • 5 dl vettä
  • 1 tl sitruunahappoa
  • 9 dl sokeria per litra valunutta mehua
  • 0,5 dl konjakkia

Tee näin

  1. Kiehauta vesi ja lisää pihlajanmarjat. Pakastettuja pihlajanmarjoja ei tarvitse sulattaa.
  2. Anna marjojen kiehua kannen alla 20-25 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät. Murskaa marjoja kattilan reunaa vasten kiehumisen aikana. Lisää sitruunahappo.
  3. Anna mehun valua itsestään 1-2 tuntia harsokankaan tai puhtaan pyyhkeen läpi siivilässä.
  4. Mittaa mehu ja sokeri. Anna mehun kiehua noin 5 minuuttia, lisää sokeri parissa erässä, jotta se ehtii sulaa. Lisää konjakki.
  5. Anna seoksen kiehua ilman kantta, kunnes se saavuttaa hyytelömäisen koostumuksen. Älä sekoita!
  6. Kaada hyytelö kuumiin, puhtaisiin purkkeihin.

Keittoaika voi vaihdella

Keittoaikaan vaikuttaa pektiinipitoisuus. Tee siksi hyytelökoe: kaada 1 teelusikallinen hyytelöä lautaselle ja vedä lusikalla viiva hyytelön läpi. Jos hyytelö ei valu takaisin yhteen, se on valmista.

Älä odota liian kauan sadonkorjuussa

Pihlajanmarjat sisältävät paljon pektiiniä, joka antaa hyytelölle kiinteän rakenteen. Älä kuitenkaan odota liian kauan sadonkorjuun kanssa – pektiini vähenee marjojen kypsyessä. Villinä kasvaneet pihlajanmarjat kannattaa pakastaa muutamaksi tunniksi ennen valmistusta, jotta niistä tulee vähemmän karvaita. Jos haluat välttää kitkeryyttä täysin, lisää hyytelön keittoon pari hienonnettua omenaa.

Pihlajanmarjat eivät ole herkkua sellaisenaan, mutta voi pojat, miten hyvää niistä valmistettu hyytelö on! Myös pihlajanmarjamehu on täydellinen ruokajuoma.

Resepti: Alltommat / Expressen