Makkarakebab on herkku, joka valmistuu käden käänteessä! 

Voit itse maustaa makkaraa haluamillasi mausteilla, listasimme alapuolen esimerkin mausteseoksesta. Lopputulos muistuttaa tällä maustekombolla mahdollisimman paljon kebablihan makua. Jos haluat säilyttää makkaran maun niin vähennä mausteiden määrää.

Tärkeintä on, että saat tehtyä makkarasta mahdollisimman ohuita suikaleita.

Ainekset:

  • 1 lenkkimakkara (noin 400 g, mieluiten kuoreton tai helposti kuorittava)
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta tai 1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1/2 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
  • Ripaus suolaa
  • (Halutessa voi lisätä hieman savupaprikajauhetta savuisen maun saamiseksi)

Kastike-ehdotus: jogurttipohjainen valkosipulikastike:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

1. Valmistele lenkkimakkara:

    • Kuori lenkkimakkara ja tee ohuita siivuja veitsen tai kuorimaveitsen avulla (kebab-tyylisesti).

    2. Marinointi:

    • Sekoita öljy ja mausteet kulhossa.
    • Lisää makkarasuikaleet ja sekoita hyvin, jotta mausteet tarttuvat kunnolla. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 min (mieluiten 1–2 tuntia).

    3. Kypsennys:

    • Paista paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes pinta saa mukavan paistopinnan.
    • Kypsennys toimii myös uunissa, tosin paistopinnasta ei tule yhtä rapeaa.

    4. Tarjoilu:

    • Tarjoa pitaleivän tai tortillan sisällä yhdessä salaatin, tomaatin, kurkun ja kastikkeen kanssa.
    • Voit myös herkutella makkarakebabia ranskalaisten tai lohkoperunoiden kera!

    Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät kebabista!