Porkkala on erinomainen ja maukas vegaaninen vaihtoehto kylmäsavulohelle.

Porkkala nousi alunperin hitiksi PS. Olen vegaani -Youtube-kanavalta. Suurena kylmäsavulohen ystävänä suhtauduin hieman skeptisesti kylmäsavuporkkanaan, mutta olin myyty maistettuani sitä.

Suosittelemme jokaista kokeilemaan tätä reseptiä, sillä maku todennäköisesti yllättää positiivisesti.

Ainekset: (6 annosta)

  • 4 (450 g) porkkanaa
  • 600 g karkeaa merisuolaa

Marinadi

  • n. 1 tl nestemäistä savuaromia (esim. Poppamies Liquid Smoke Hickory)
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Porkkanalohen valmistusohjeet:

  1. Pese ja kuivaa porkkanat.
  2. Peitä pienen uunivuoan pohja suolalla. Pane porkkanat suolapedille ja peitä ne suolalla kauttaaltaan.
  3. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
  4. Riko suolakuori ja nosta porkkanat varovasti leikkuulaudalle. Kuori jäähtyneet porkkanat varovasti veitsen avulla.
  5. Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi joko terävällä veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
  6. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi varovasti porkkanaviipaleiden joukkoon.
  7. Marinoi porkkanalohta suljetussa rasiassa vähintään yön yli. Maku vahvistuu, kun annat porkkalan tekeytyä 1–2 vuorokautta. Tarjoa kylmäsavulohen tapaan.

Alla kuva lopputuloksesta:

Kuva: K-Ruoka