Porkkala on erinomainen ja maukas vegaaninen vaihtoehto kylmäsavulohelle.
Porkkala nousi alunperin hitiksi PS. Olen vegaani -Youtube-kanavalta. Suurena kylmäsavulohen ystävänä suhtauduin hieman skeptisesti kylmäsavuporkkanaan, mutta olin myyty maistettuani sitä.
Suosittelemme jokaista kokeilemaan tätä reseptiä, sillä maku todennäköisesti yllättää positiivisesti.
Ainekset: (6 annosta)
- 4 (450 g) porkkanaa
- 600 g karkeaa merisuolaa
Marinadi
- n. 1 tl nestemäistä savuaromia (esim. Poppamies Liquid Smoke Hickory)
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl rypsiöljyä
Porkkanalohen valmistusohjeet:
- Pese ja kuivaa porkkanat.
- Peitä pienen uunivuoan pohja suolalla. Pane porkkanat suolapedille ja peitä ne suolalla kauttaaltaan.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
- Riko suolakuori ja nosta porkkanat varovasti leikkuulaudalle. Kuori jäähtyneet porkkanat varovasti veitsen avulla.
- Viipaloi porkkanat pitkiksi viipaleiksi joko terävällä veitsellä, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi varovasti porkkanaviipaleiden joukkoon.
- Marinoi porkkanalohta suljetussa rasiassa vähintään yön yli. Maku vahvistuu, kun annat porkkalan tekeytyä 1–2 vuorokautta. Tarjoa kylmäsavulohen tapaan.
Alla kuva lopputuloksesta: