Kreikkalainen makaronilaatikko on kuin makaronilaatikon ja lasagnen yhdistelmä.
Perinteisessä makaronilaatikossa ei ole mitään vikaa, mutta joskus arkisista ruoista on kiva tuunata jotain uutta. Jos olet lasagnen ystävä niin tulet takuulla pitämään tästä reseptistä.
Kreikkalaisessa makaronilaatikossa käytetään klassista bechamel -kastiketta. Tämä resepti on todella simppeli valmistaa ja makaronit ladotaan vuoan päälle viimeisenä.
Jauhelihaseos
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 300 g karitsan jauhelihaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- ¾ tl kanelia
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tlk(400 ml) valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
Lisäksi
- 400 g makaronia
Kastike
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g parmesaaniraastetta
- ½ dl maitoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä hetki. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi asti. Lisää mausteet sekä liemikuutio ja tomaattimurskat. Jätä hautumaan kannen alla 15 minuuttia ja vielä ilman kantta toiset 15 minuuttia.
2. Kuumenna tällä aikaa uuni 200 asteeseen.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään (säästä osa parmesaanista pinnalle) ja keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Sekoita kastike ja makaroni keskenään.
4. Kaada jauhelihaseos voidellun uunivuoan pohjalle ja levitä makaronit päälle. Ripottele loppu parmesaani päälle. Kypsennä noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Resepti: IS.fi