Hyödynnä sesongissa oleva spagettikurpitsa Karita Tykän jakaman reseptin avulla.

Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä jakaa säännöllisesti seuraajilleen terveellisiä, mutta samaan aikaan herkullisia reseptejä.

Spagettikurpitsa on monelle hieman tuntemattomampi raaka-aine, mutta suosittelemme kokeilemaan sitä rohkeasti – sen maku ei nimittäin petä.

Kuva: Wikipedia Commons

Karitan spagettikurpitsa uunifetalla

  • 1 spagettikurpitsa
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 punainen chilipalko
  • 300-500g kirsikkatomaatteja
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • tarjoiluun: basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Halkaise kurpitsa kahtia. Poista siemenet ja siemenrihmasto. Hiero kurpitsalihaan suolaa ja oliiviöljyä.
  2. Paista leikkuupinta alaspäin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Noin 20 min kuluttua lisää myös fetavuoka uuniin.
  3. Kaada uunivuoan pohjalle oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Siivuta chili ja laita fetan päälle.
  4. Laita kirsikkatomaatit vuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita hiukan. Rouhi päälle mustapippuria.
  5. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 20-25 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.
  6. Ota pois uunista, koverra kurpitsan sisusta haarukan avulla spagettimaiseksi (voi myös jättää isoiksi paloiksi jos haluaa).
  7. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen spagettikurpitsan joukkoon.
  8. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.