Hyödynnä sesongissa oleva spagettikurpitsa Karita Tykän jakaman reseptin avulla.
Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä jakaa säännöllisesti seuraajilleen terveellisiä, mutta samaan aikaan herkullisia reseptejä.
Spagettikurpitsa on monelle hieman tuntemattomampi raaka-aine, mutta suosittelemme kokeilemaan sitä rohkeasti – sen maku ei nimittäin petä.

Karitan spagettikurpitsa uunifetalla
- 1 spagettikurpitsa
 - 200 g fetajuustoa
 - 1 dl oliiviöljyä
 - 1/2 punainen chilipalko
 - 300-500g kirsikkatomaatteja
 - mustapippuria myllystä
 - suolaa
 - tarjoiluun: basilikaa
 
Valmistusohjeet
- Halkaise kurpitsa kahtia. Poista siemenet ja siemenrihmasto. Hiero kurpitsalihaan suolaa ja oliiviöljyä.
 - Paista leikkuupinta alaspäin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Noin 20 min kuluttua lisää myös fetavuoka uuniin.
 - Kaada uunivuoan pohjalle oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Siivuta chili ja laita fetan päälle.
 - Laita kirsikkatomaatit vuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita hiukan. Rouhi päälle mustapippuria.
 - Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 20-25 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.
 - Ota pois uunista, koverra kurpitsan sisusta haarukan avulla spagettimaiseksi (voi myös jättää isoiksi paloiksi jos haluaa).
 - Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen spagettikurpitsan joukkoon.
 - Viimeistele hienonnetulla basilikalla.
 
 












