Hyödynnä sesongissa oleva spagettikurpitsa Karita Tykän jakaman reseptin avulla.
Hyvinvointivalmentaja Karita Tykkä jakaa säännöllisesti seuraajilleen terveellisiä, mutta samaan aikaan herkullisia reseptejä.
Spagettikurpitsa on monelle hieman tuntemattomampi raaka-aine, mutta suosittelemme kokeilemaan sitä rohkeasti – sen maku ei nimittäin petä.
Karitan spagettikurpitsa uunifetalla
- 1 spagettikurpitsa
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 punainen chilipalko
- 300-500g kirsikkatomaatteja
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- tarjoiluun: basilikaa
Valmistusohjeet
- Halkaise kurpitsa kahtia. Poista siemenet ja siemenrihmasto. Hiero kurpitsalihaan suolaa ja oliiviöljyä.
- Paista leikkuupinta alaspäin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Noin 20 min kuluttua lisää myös fetavuoka uuniin.
- Kaada uunivuoan pohjalle oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Siivuta chili ja laita fetan päälle.
- Laita kirsikkatomaatit vuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita hiukan. Rouhi päälle mustapippuria.
- Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 20-25 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.
- Ota pois uunista, koverra kurpitsan sisusta haarukan avulla spagettimaiseksi (voi myös jättää isoiksi paloiksi jos haluaa).
- Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen spagettikurpitsan joukkoon.
- Viimeistele hienonnetulla basilikalla.