Karamellisoitunut ja makeahko sipuli yhdistettynä chiliöljyyn luo kiehtovan täyteläisen makuelämyksen.

Herkullisen arkiruoan ei tarvitse sisältää kalliita raaka-aineita ja monimutkaisia valmistusmenetelmiä. Joskus riittää, että yhdistelet klassisia makuja ja näet hieman vaivaa niiden valmistamiseen.

Ainekset:

Pasta:

  • 450 g pastaa valintasi mukaan
  • 3–4 suurta sipulia, ohuiksi viipaloituina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sokeria
  • 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

Kastike:

  • ¾ dl kermaa
  • 2,4 dl parmesaanijuustoa
  • 2 rkl chiliöljyä
  • Mausteet: savupaprikaa, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, kuivattua oreganoa, paprikajauhe, suolaa ja pippuria

Koristeluun:

  • Tuoretta persiljaa, hienonnettuna

Ohjeet:

Karamellisoi sipulit:

  1. Kuumenna oliiviöljy ja halutessasi voi pannulla keskilämmöllä.
  2. Lisää sipulit ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista noin 5 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät.
  3. Lisää valkosipuli ja halutessasi sokeri. Kaada mukaan 2,4 dl vettä ja kypsennä 25–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja karamellisoituneita.

Keitä pasta:

  1. Kuumenna suuri kattilallinen vettä kiehumispisteeseen ja lisää suola.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyiseksi.
  3. Ota talteen 2,4 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta.

Valmista kastike:

  1. Lisää karamellisoitujen sipulien joukkoon savupaprikajauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe, oregano, paprikajauhe ja chiliöljy.
  2. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja kerma. Hauduta 5–7 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Säädä koostumusta lisäämällä tarvittaessa pastan keitinvettä.

Yhdistä pasta ja kastike:

  1. Lisää keitetty pasta pannulle ja sekoita hyvin, jotta se peittyy tasaisesti kastikkeeseen.
  2. Mausta tarvittaessa lisää maun mukaan.

Koristele ja tarjoile:

  1. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja halutessasi lisää parmesaanijuustoa.
  2. Tarjoile heti lämpimänä.

Voit myös katsoa valmistusohjeet alapuolelta.