
Karamellisoitunut ja makeahko sipuli yhdistettynä chiliöljyyn luo kiehtovan täyteläisen makuelämyksen.
Herkullisen arkiruoan ei tarvitse sisältää kalliita raaka-aineita ja monimutkaisia valmistusmenetelmiä. Joskus riittää, että yhdistelet klassisia makuja ja näet hieman vaivaa niiden valmistamiseen.
Ainekset:
Pasta:
- 450 g pastaa valintasi mukaan
- 3–4 suurta sipulia, ohuiksi viipaloituina
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl voita
- 1 tl sokeria
- 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
Kastike:
- ¾ dl kermaa
- 2,4 dl parmesaanijuustoa
- 2 rkl chiliöljyä
- Mausteet: savupaprikaa, sipulijauhetta, valkosipulijauhetta, kuivattua oreganoa, paprikajauhe, suolaa ja pippuria
Koristeluun:
- Tuoretta persiljaa, hienonnettuna
Ohjeet:
Karamellisoi sipulit:
- Kuumenna oliiviöljy ja halutessasi voi pannulla keskilämmöllä.
- Lisää sipulit ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Paista noin 5 minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät.
- Lisää valkosipuli ja halutessasi sokeri. Kaada mukaan 2,4 dl vettä ja kypsennä 25–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja karamellisoituneita.
Keitä pasta:
- Kuumenna suuri kattilallinen vettä kiehumispisteeseen ja lisää suola.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsyiseksi.
- Ota talteen 2,4 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta.
Valmista kastike:
- Lisää karamellisoitujen sipulien joukkoon savupaprikajauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe, oregano, paprikajauhe ja chiliöljy.
- Sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja kerma. Hauduta 5–7 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Säädä koostumusta lisäämällä tarvittaessa pastan keitinvettä.
Yhdistä pasta ja kastike:
- Lisää keitetty pasta pannulle ja sekoita hyvin, jotta se peittyy tasaisesti kastikkeeseen.
- Mausta tarvittaessa lisää maun mukaan.
Koristele ja tarjoile:
- Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja halutessasi lisää parmesaanijuustoa.
- Tarjoile heti lämpimänä.
Voit myös katsoa valmistusohjeet alapuolelta.