
Ruskistettu voi nostaa arkipuuron maun aivan uudelle tasolle.
Kaurapuuro on vankkumaton osa monen suomalaisen aamupalaa, sillä se tarjoaa edullisen, nopean ja täyttävän aterian.
Kaurapuuroa voi maustaa niin marjoilla kuin siemenilläkin – lisäproteiinia tavoittelevat voivat sekoittaa joukkoon esimerkiksi raejuustoa.
Eräs loistava tapa tehdä kaurapuurosta herkullisempaa, on lisätä siihen ruskistettua voita. Tämä antaa puurolle pähkinäisen ja täyteläisen maun.
Kaurapuuro ruskistetulla voilla (2 annosta)
Ainekset:
Puuro:
- 2 dl kaurahiutaleita (esim. isoja tai pikahiutaleita)
- 4 dl vettä tai maitoa (tai puolet ja puolet)
- ½ tl suolaa
Ruskistettu voi:
- 30–50 g voita (maun mukaan)
Ohjeet:
- Keitä puuro:
- Kuumenna vesi (tai maito) kattilassa.
- Lisää kaurahiutaleet ja suola.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia, kunnes puuro on pehmeää ja koostumus sopiva.
- Sekoita välillä.
- Ruskista voi:
- Laita voi pieneen kattilaan tai pannulle keskilämmölle.
- Anna voin sulaa ja kuplia. Hetken kuluttua voi alkaa muuttua kullanruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiseltä – se on merkki, että voi on ruskistunut.
- Tarkkaile voita koko ajan, sillä se palaa helposti!
- Kun väri on kauniin ruskea, ota voi heti pois liedeltä.
- Viimeistele puuro:
- Annostele puuro kulhoihin.
- Lusikoi päälle ruskistettua voita.
- Halutessasi voit lisätä ripauksen kanelia, sokeria, marjoja, pähkinöitä tai siemeniä.
Vinkkaa herkkuresepti ystävillesi!