Toast Skagen on klassikko, jota voi tarjoilla alkupalana juhannuspöydässä.

Ruokakirjailija ja huippukokki Harri Syrjänen valmistaa skagenin pienellä twistillä, sillä hän lisää mukaan srirachaa tuomaan mukaan pienen pientä potkua.

Ainekset

  • 250 g isoja katkarapuja
  • 3–4 rkl punasipulia pilkottuna
  • 1 dl majoneesia
  • 2 oksaa tilliä (maun mukaan)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 tl srirachaa
  • mustapippuria
  • saaristolais- tai paahtoleipää

Valmistusohje

  1. Silppua sipuli ja tilli pieneksi.
  2. Laita ne kulhoon ja raasta mukaan sitruunankuori, purista sitruunanmehu, lisää majoneesi sekä srirachaa.
  3. Mausta mustapippurilla ja sekoita ainekset hyvin.
  4. Tarjoile saaristolais- tai paahtoleivän kanssa.

Nauti!