Toast Skagen on klassikko, jota voi tarjoilla alkupalana juhannuspöydässä.
Ruokakirjailija ja huippukokki Harri Syrjänen valmistaa skagenin pienellä twistillä, sillä hän lisää mukaan srirachaa tuomaan mukaan pienen pientä potkua.
Ainekset
- 250 g isoja katkarapuja
- 3–4 rkl punasipulia pilkottuna
- 1 dl majoneesia
- 2 oksaa tilliä (maun mukaan)
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl sitruunankuorta
- 1 tl srirachaa
- mustapippuria
- saaristolais- tai paahtoleipää
Valmistusohje
- Silppua sipuli ja tilli pieneksi.
- Laita ne kulhoon ja raasta mukaan sitruunankuori, purista sitruunanmehu, lisää majoneesi sekä srirachaa.
- Mausta mustapippurilla ja sekoita ainekset hyvin.
- Tarjoile saaristolais- tai paahtoleivän kanssa.
Nauti!