Vappu Pimiän uudessa keittokirjassa nostetaan valokeilaan yksi erityinen raaka-aine.
Suosikkijuontaja Vappu Pimiä on intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja. Vastikään julkaistussa reseptikirjassa Vappu Jouluna (Otava 2024) hän jakaa reseptejä joulupöytään.
“Kurpitsa on superedullista ja todella monikäyttöistä”
Vapun reseptikirjan julkistamistilaisuudessa kerrottiin lisää teoksen synnystä. Mukana on joulureseptien lisäksi myös suuri määrä kurpitsaohjeita.
Juontaja on itse kasvattanut kurpitsoja ja keksinyt niille monia käyttötapoja keittiössään.
– Kurpitsoista tulee oikeasti todella isoja niissä on ihan älyttömästi syötävää. Ne eivät kuitenkaan säily ikuisuuksia, joten kun avaat sen, niin se pitää hyödyntää heti.
Vappu ylistää kurpitsaa monella osa-alueella.
– Kurpitsassa on mahtavaa se, että se on ravintoarvoiltaan hyvä, se on superedullista ja todella monikäyttöistä.
Voit soseuttaa kurpitsan ja lisätä sitä sämpylöihin ja muihin ruokiin
Keittokirjassaan Vappu suosittelee tekemään kurpitsasta sosetta, jonka voi helposti pakastaa ja käyttää vuoden ympäri.
– Voit laittaa sosetta esimerkiksi sämpylöihin, kakkuihin, keittoihin ja vaikka sun mihin! Sen takia halusin tuoda kurpitsan kirjaan, Vappu kertoo.
Lähde: MTV